V príprave proti Kisvárde, Baia Mare či Vácu

Kategórie

Letné mesiace pravidelne naše ženské družstvo využívalo na medzinárodné herné previerky. Nebude to inak ani počas tohto leta, príprava ale bude vinou koronavírusu iná. Naše družstvo sa nezúčastní ani jedného turnaja, ale odohrá iba prípravné zápasy. Nebude sa tak hrať ani náš tradičný Memoriál Tomáša Jakubča.

Zverenky trénera Petra Dávida odštartujú tretiu časť letnej prípravy v pondelok šiesteho júla týždňovým sústredením. To sa tentoraz uskutoční v domácich podmienkach. V piatok sedemnásteho júla ich čaká prvý prípravný duel, v ktorom privítajú účastníka najvyššej maďarskej ligy Kisvárdu, za ktorú hrá aj naša bývalá hráčka Veronika Habánková. Doma sa naše dievčatá predstavia aj nasledujúci víkend, keď v dvojzápase privítajú rumunský Baia Mare (piatok 24. a sobota 25. júla). Na rozmedzí júla a augusta (piatok 31. júl a sobota 1. august) ich zase čaká dvojzápas proti maďarskému Vácu. „Následný týždeň nemáme zatiaľ naplánovaný žiadny zápas. Momentálne rokujeme s poľským Jaroslawom,“ konštatuje športový riaditeľ Jan Beňadik. Okrem toho sa Iuventa predstaví nasledujúci víkend v Baia Mare. V sobotu 22. a v nedeľu 23. augusta sa uskutoční odložený Final-four turnaj Slovenského pohára, kde nás v semifinále čakajú Bánovce nad Bebravou. Druhú semifinálovú dvojicu vytvoria Šaľa a Prešov. „Mala by to byť naša generálka na úvodné kolo MOL ligy, ktoré by sa malo hrať v posledný augustový týždeň,“ pokračuje Beňadik.

Tréner Peter Dávid je s programom prípravných duelov spokojný. „Musím pochváliť asistenta Jána Lajčáka, ktorý to naplánoval výborne. S našim programom počas leta som veľmi spokojný. Ešte tam máme jedno voľné okno, momentálne sa rieši poľský Jaroslaw. Keď dohodneme aj to, budem veľmi spokojný. Čaká nás konfrontácia so silnou maďarskou ligou, ako aj tradičný súper v príprave Baia Mare, s ktorým sa stretneme dokonca štyrikrát. Čakajú nás ťažké zápasy, no verím, že nás dobre preveria a pripravia na novú sezónu.“ Petra Dávida teší, že sa finálový turnaj Slovenského pohára nakoniec dohrá v auguste. „Som za to strašne rád, že sa dohrá aspoň to. Je trošku netradičné, že prvý vrchol sezóny nás bude čakať ešte pred jej začiatkom, no je netradičná doba a preto prichádzajú aj takéto riešenia. Určite sa na turnaj dobre pripravíme a nič nepodceníme.“

Predbežný program v príprave
6. – 10. júl: sústredenie v domácich podmienkach.
17. júl: Iuventa – Kisvárda.
24. a 25. júl: Iuventa – Baia Mare.
31. júl a 1. august: Iuventa – Vác.
14. – 15. august: Baia Mare – Iuventa.
22. – 23. august: Final4 Slovenského pohára.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.