V Európskej lige proti Parížu 92

Kategórie

Naším súperom v druhom kole Európskej ligy bude francúzsky Paríž 92. Rozhodol o tom utorkový žreb v sídle EHF vo Viedni. Prvý duel sa odohrá 10./11. októbra v Paríži, odveta je na programe 17./18. októbra v Michalovciach. Úspešnejší tím postúpi do novembrového 3. predkola, po ktorom už bude nasledovať 16-členná skupinová fáza novovytvorenej súťaže. Prvé predkolo sa nehralo. Európska liga od novej sezóny nahradila Pohár EHF.

Klub Paríž 92 obsadil v predčasne ukončenej uplynulej sezóne v najvyššej francúzskej súťaži piatu priečku. Je štvornásobný vicemajster Francúzska, ešte pod názvom Issy Paríž aj finalista PVP 2013 a Vyzývacieho pohára 2014. V jeho kádri je momentálne sedemnásť hráčok, z toho je päť legionárok. Okrem poľskej pravej kridelníčky Katarzyny Janiševskej, portugalskej ľavej spojky Joany Resende, dánskej strednej spojky Nadie Offendal a kórejskej pravej spojky Ryu Eun – hee v ňom figuruje aj česká ľavá kridelníčka Veronika Malá. Jej krajanka brankárka Satrapová z Paríža odišla po sezóne do iného francúzskeho tímu Nice. Spolu s ňou káder Paríž 92 opustila aj francúzska reprezentantka Allison Pineau, ktorá odišla do Budučnosti Podgorica a švédska reprezentačná pivotka Ulrika Maria Toft Hansen. Tá ukončila svoju bohatú kariéru. Na druhej strane, káder rozšírili spomenuté legionárky z Dánska, Portugalska a Poľska, z Metz prišla aj pravá spojka Laura Fippes a z Nantes brankárka Catherine Gabriel. „Nám sú asi tie Francúzky súdené,“ poznamenal najskôr tréner Iuventy Peter Dávid narážajúc zrejme na fakt, že jeho zverenky vypadli vlani v druhom kole s francúzskym Nice. „Je to pre nás veľmi ťažký los. Tímy z Ruska, Maďarska, či Francúzska sú najťažšie. Nemáme v tomto ani trošku šťastia. Dvakrát po sebe sme dostali silný tím z Francúzska… Každopádne sa určite pokúsime postúpiť ďalej. Je to veľmi atraktívny súper, no ťažko hrateľný. Čo som doteraz zistil od Jána Bašného, ide o kvalitný tím, v ktorom hrá veľkú rolu aj česká reprezentantka Veronika Malá.“

Aktuálny káder Pariž 92

Brankárky: Lea Serdarevic, Camille Hacher, Catherine Gabriel.

Pivotky: Mathilde Thouvenot , Mabana-Ma Fofana, Adja Ouattara.

Krídla: Alisée Chauveau, Katarzyna Janiszewska (Poľsko), Aminata Cissokho, Alice Mazens, Veronika Malá (Česká republika).

Spojky: Joana Resende (Portugalsko), Déborah Lassource, Nadia Offendal (Dánsko), Leslie Ayong, Ryu Eun-hee (Južná Kórea), Laura Flippes.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.