Druhé presvedčivé víťazstvo na pôde nebezpečného súpera

Kategórie

Hoci príprava hádzanárkam MŠK Iuventa Michalovce nevyšla podľa predstáv, o štarte do sezóny sa to povedať nedá. Obhajca prvenstva v MOL lige vyhral v prvých troch dueloch a usadil sa tak na prvom mieste. V prvom kole dokázal vyhrať v Šali tak presvedčivo, ako tam nevyhral už viac ako desať rokov, keď triumfoval o sedemnásť gólov 36:19. Darilo sa mu aj v druhom kole, v ktorom doma zdolal Sokol Poruba 29:20. No a treťom kole predviedol ďalší presvedčivý výkon, po ktorom triumfoval v súboji dvoch dovtedy stopercentných tímov na pôde nebezpečného Písku opäť hladko 36:23.

Michalovčanky cestovali do Písku s rešpektom k súperovi, ktorý zvládol prvé dve kolá dokonca na pôde súpera. Už pred samotným duelom tréner Kostka upozorňoval hlavne na dve kanonierky Sokola – lanskú najlepšiu strelkyňu celej ligy Ivetu Korešovú a Alenu Stellnerovú. Zemplínčanky vstúpili do zápasu výborne. Presadzovali sa v útoku a v obrane dobre eliminovali najväčšie hrozby súpera. Už do polčasu si vypracovali jedenásťgólové vedenie, ktoré v druhom dejstve ešte natiahli. „Na súpera, konkrétne na jeho ofenzívne akcie, sme boli dobre pripravení. Vedeli sme, že Písek má hráčky s individuálnou kvalitou. O to viac sme sa snažili, aby sme ich v obrane eliminovali. Hovoril som, keď dostať gól, tak po individuálnej kvalite súpera, nie po systémovej chybe. Vstup do zápasu sme mali fakt výborný. Chvíľu trvalo, kým sme vyriešili prebiehanie ich pivota. Keď sa nám to podarilo, skóre začalo narastať. V druhom polčase sme už kontrolovali priebeh zápasu. Častým striedaním sme udržiavali vysokú úroveň našej hry. Písek sa síce snažil meniť systém hry vysunutou obranou, no aj na to sme boli pripravení,“ povedal na margo trinásťgólovej výhry v Písku tréner Zemplínčaniek Peter Kostka.

Záverečných pätnásť minút skúsil Kostka v útoku hru bez brankárky. Vedenie sa síce troch znížilo, no aj napriek tomu bol s týmto systémom spokojný. „Kedy som si to mal vyskúšať, keď nie v zápase, v ktorom vediete o desať gólov? Možno by bolo naše víťazstvo ešte vyššie, pretože sme dostali pár lacných gólov, no dievčatá si priamo v zápase vyskúšali tento systém. Pevne verím, že hra bez brankárky sa bude v našej hre zlepšovať. Už teraz sme si trpezlivou hrou dokázali vypracovať viacero dobrých streleckých príležitostí. V niektorých prípadoch si ale dievčatá pod vplyvom vysokého vedenia dovolili poľaviť, čo som neakceptoval. Aj napriek tomu som s víťazstvom spokojný,“ dodal ešte k zápasu Peter Kostka.

 

Sedem reprezentantiek

V najvyššej MOL lige po troch odohraných kolách prichádza na rad reprezentačná prestávka. Michalovský káder sa poriadne preriedi. Veď až sedem hráčok odchádza plniť si svoje reprezentačné povinnosti. V drese slovenskej reprezentácie sa predstaví päť (Jablonská, Jakubíková, Dvorščáková, Popovcová, Bačenková) a v drese Ukrajiny dve (Soskyda, Kompaniecová). „Po tých troch víťazstvách ma veľmi neteší, že prichádza prestávka. Družstvo získava hernú tvár, viaceré mladé hráčky začínajú ukazovať svoj potenciál i nárast sebavedomia. Práve na tom s nimi pracujeme. V tíme je navyše dobrá atmosféra. Na druhej stane, je pre náš klub česť, že máme až toľko hráčok v reprezentácii. Dúfam, že sa všetky dievčatá zo zrazov vrátia bez zranení a v takej pohode, v akej naň odchádzajú,“ dodal Peter Kostka, ktorému ďalší týždeň bude chýbať aj asistentka Oľga Perederijová. Tá má takisto povinnosti pri ukrajinskej reprezentácii, kde je takisto asistentkou trénera. My dodajme, že po reprezentačnej pauze čakajú na Zemplínčanky dva anglické týždne vyplnené bojmi na dvoch frontoch. Už v stredu druhého októbra ich čaká v Olomouci predohrávaný duel štvrtého kola MOL ligy. Hneď na to v sobotu piateho októbra odohrajú prvý duel druhého kola EHF Európskeho pohára vo švajčiarskom Kreuzlingene. Ešte pred odvetným duelom, ktorý sa bude hrať v Chemkostav aréne v sobotu dvanásteho októbra o 17.30 hod. príde na rad aj predohrávaný duel piateho kola MOL ligy, v ktorom doma v stredu deviateho októbra o 19.00 hod. privítajú Zlín.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Ženy

Lívia Klučková pokračuje v Iuvente

V poradí šiestou hráčkou, ktorá predĺžila zmluvu aj na ďalšiu sezónu je naša univerzálka Lívia Klučková. Tá nás ťahala svojimi gólmi

Dorastenky

Dorastenky po prvýkrát v roku doma

Svoje prvé domáce zápasy v roku 2023 odohrajú v sobotu naše dorastenecké tímy. Tie privítajú v rámci šestnásteho kola najvyšších súťaží celky HC

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.