Iuventa v Paríži prepisovala históriu. Zo súpera sme sa asi pos…., hovorí tréner Dávid

Kategórie

Už prvý zápas druhého kola Európskej ligy medzi vlani štvrtým tímom najvyššej francúzskej ligy Paris 92 a Iuventou Michalovce zrejme rozhodol o postupujúcom do tretieho kola. Michalovčanky v Paríži prehrali vysoko 14:36 a pred nedeľňajšou odvetou, ktorá sa opäť hrá v hlavnom meste Francúzska, majú iba minimálne šance na postup do ďalšieho kola. Mimochodom, bola to historicky tretia najvyššia prehra Zemplínčaniek v európskom pohári.

Michalovčanky absolútne nezachytili úvod zápasu a v desiatej minúte prehrávali 1:8. „Asi sme sa z toho všetkého pos….,“ rozhovoril sa tréner Peter Dávid, ktorý síce ocenil kvality protivníka, ale… „My sme vôbec nehrali to, na čom sme sa dohodli. Parížanky nás hneď v úvode rozobrali. Potvrdili svoje kvality, na ktoré som upozorňoval už pred dvojzápasom. My sme ale na ihrisku neodovzdali to, na čo máme. Dovolili sme im robiť si s nami čo chcú. V mojom tíme sa nenašla ani jedna hráčka, ktorá by sa im vyrovnala, alebo taká, ktorá by podala výkon na hranici svojich možností. Hrali sme jednoducho zle a prehrať sme si zaslúžili,“ pokračuje k dvadsaťdva gólovej prehre michalovský kormidelník. Ten si uvedomuje, že dohnať takýto veľký náskok súpera a to ešte na jeho pôde bude pre jeho zverenky nesplniteľná misia, no pred odvetou si želá hlavne… „Aby som tentoraz po zápase mohol niekoho z kádra vyzdvihnúť a povedať, že podala nadpriemerný výkon. Taká hráčka sa tu v sobotu nenašla. Očakávam diametrálne odlišný výkon. Nechcem teraz znižovať kvality nášho protivníka, ten ukázal svoju silu, o ktorej sme vedeli už pred dvojzápasom. My ale musíme hrať úplne inak ako v sobotu. Inak opäť dostaneme nakladačku…,“ dodal na záver Peter Dávid.

Zdroj: Noviny Zemplína

Viac na preskúmanie

Nezaradené

STAŇ SA SÚČASŤOU „IUVE FUTURE“

V piatok 18. novembra sa v priestoroch športovej haly MŠK IUVENTA Michalovce uskutočnilo fotografovanie hádzanárskej akadémie IUVE Future. Cieľom fotografovania

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.