Na Žitnom ostrove ich čaká aj súboj nervov

Kategórie

Bez štyroch dní po mesiaci vstúpia v sobotu hádzanárky Iuventy Michalovce znova do ligového kolotoča MOL ligy. Na zverenky trénera Petra Dávida čaká súboj na pôde ambicióznej Dunajskej Stredy, ktorá má vo svojom rade najlepšiu hráčku Slovenska za rok 2019, ako aj najlepšiu hráčku MOL ligy.

Práve celok od Žitného ostrova sa v posledných mesiacoch hotuje, že Iuventu vystrieda na slovenskom tróne, kde Zemplínčanky sedia nepretržite od roku 2011. „V lete sa výrazne posilnili. Už bez tak kvalitný káder, ktorý má vo svojom rade najlepšiu hráčku Slovenska za rok 2019 Moniku Rajnohovú, či najlepšiu hráčku MOL ligy Boglárku Bizíkovú, posilnili aj ďalšie kvalitné hráčky. Dunajská Streda má svoju silu a určite ju bude chcieť ukázať aj proti nám,“ rozhovoril sa tréner Michalovčania Peter Dávid, ktorého zverenky naposledy odohrali dvojzápas druhého kola Európskej ligy vo francúzskom Paríži. Po návrate domov a päťdňovej povinnej karanténe sa mali minulý týždeň predstaviť v Prešove, no tento duel stopol koronavírus. Návrat na ligové palubovky tak absolvujú v sobotu v Dunajskej Strede. „Konečne opäť budeme v hre aj v lige,“ povzdychol si Dávid.

Toho zverenky sa už raz s DAC v tejto sezóne stretli. V druhom kole ho začiatkom septembra doma zdolali 29:26. „Čo si každý pamätá, bol to veľmi ťažký zápas. A taký čakám aj tam. Máme v pamäti, čo sme vtedy urobili dobre, čo zle a určite sa na DAC dobre pripravíme,“ pokračuje tréner, ktorého zverenky majú v MOL lige doteraz bilanciu štyri zápasy, štyri víťazstvá a v tabuľke sú len vinou horšieho skóre na druhom mieste za obhajcom prvenstva DHK Baník Most.

Zmenu času nepochopil
Michalovčanky sa chcú pobiť o to, aby si po prvýkrát podmanili hradby tímu od Žitného ostrova. Ako je známe, v minulej sezóne vtedajší nováčik súťaže šokoval doma výhrou 25:23. To by sa podľa Dávida opakovať v sobotu nemalo. „Taký zlý výkon podať dvakrát na tom istom mieste nemôžeme. To nie je možné,“ podotýka michalovský tréner, ktorý očakáva úplne iný zápas. „Vo štvrtok si pozrieme video zo vzájomného zápasu a určite sa dobre pripravíme na náročného súpera. Zvládli sme v tejto sezóne už náročné konfrontácie v Porube či Šali, takže sa neobávam, že sa súpera zľakneme. Verím, že odohráme dobrý zápas a budeme pokračovať v našom víťaznom ťažení.“ Na Michalovčanky zrejme čaká aj súboj nervov. Ten sa už začal tento týždeň, kedy prišlo k zmene hracieho času. Pôvodne sa malo hrať od 18.00 hod., zápas sa však začne o tri hodiny skôr. „To som príliš nepochopil, prečo sa čas posúval dopredu. Som zvedavý na následný program, ktorý bude v hale po našom zápase. Už sa na neho veľmi teším…,“ ironicky dodáva kormidelník michalovskej Iuventy.

Zmena aj proti Šali
Ako je známe, slovenské tímy sa v MOL lige do konca roka stretnú iba s družstvami z tejto krajiny. Michalovčanky okrem zápasu v Dunajskej Strede ešte doma privítajú Šaľu a mali by sa predstaviť aj v dohrávanom stretnutí v Prešove. Náhradný termín tohto zápasu ešte známy nie je, známe ale je, že proti Šali sa bude hrať až v nedeľu pätnásteho novembra. Prvotne bol zápas avizovaný na sobotu, po dohode klubov prišlo k jeho posunutiu o deň neskôr. „Začiatok ostane nemenný, teda o 17.30 hod.,“ poznamenáva športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik.

Zdroj: Noviny Zemplína

Viac na preskúmanie

Galéria

Obrazom: Slovenky na ZŠ Okružná

Slovenské reprezentantky využili svoj pobyt v Michalovciach a na stredu si naplánovali podpisovú akciu na ZŠ Okružná, kde sú triedy zamerané práve

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.