Slovenky do Luxemburska až v marci, EHF posunula kvalifikáciu

Kategórie

Nielen mužskej hádzanárskej reprezentácii Slovenska pandémia koronavírusu zmenila program a pripravila ju o novembrové duely Euro Cupu proti finalistom ME 2020 Chorvátom a Španielom. Ešte väčšia smola sprevádza národný tím žien SR, ktorý takisto ako ostatné družstvá nemohol dohrať kvalifikáciu ME 2020 a teraz nemôže v pôvodnom termíne absolvovať I. fázu kvalifikácie o postup na MS 2021 v Španielsku.

Európska hádzanárska federácia (EHF) v piatok oznámila, že kvalifikácia sa odkladá na marec 2021. Zápasy v piatich kvalifikačných skupinách boli plánované na 4. – 6. decembra 2020, všade sa bude hrať turnajovým spôsobom, teda nie systémom doma – vonku. K rozhodnutiu o posunutí kvalifikácie o viac ako tri mesiace viedli EHF zhoršujúce sa podmienky na organizáciu duelov pre všetky zúčastnené strany vinou pandémie COVID-19. Nový hrací termín pre turnaje všetkých piatich skupín stanovili na 19. – 21. marca 2021 (piatok až nedeľa). „Je to rozumné rozhodnutie vzhľadom na súčasnú situáciu v Európe. V pondelok sa na Slovenskom zväze hádzanej poradíme, čo budeme robiť. Sústredenie by sme napriek tomu chceli realizovať,“ povedal pre slovakhandball.sk v prvej reakcii na zmenu kormidelník Sloveniek Pavol Streicher, ktorého zverenky sa v rámci 1. skupiny v Luxemburgu stretnú s Ukrajinkami, Izraelčankami a Luxemburčankami.

Viac na preskúmanie

MOL Liga

Dunajská Streda uspela aj v Porube

Hádzanárky HC DAC Dunajská Streda pokračujú v úspešnej sérii v MOL lige žien. Zverenky maďarského trénera Viktora Debreho si pripísali

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.