Štyri hráčky Iuventy na reprezentačnom zraze žien

Kategórie

S párdňovým predstihom, ako bol pôvodný plán, sa zídu v pondelok predpoludním v Bratislave hádzanárske reprezentantky Slovenska. Vrcholom sústredenia nebude turnaj 1. skupiny I. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2021 v Španielsku, na ktorom mali 4. – 6. decembra 2020 v Luxemburgu v konkurencii tímov Ukrajiny, Izraela a Luxemburska bojovať o jednu z dvoch postupových miesteniek, keďže Európska hádzanárska federácia (EHF) vzhľadom na situáciu s pandémiou koronavírusu na celom kontinente rozhodla o odložení kvalifikačných bojov na marec budúceho roka (19. – 21. 3. 2021).

Súčasná doba prináša neistoty rôzneho druhu, ktoré priamo súvisia aj s programom národného tímu. Ten sa mení a prispôsobuje aktuálnej situácii. Konečnú podobu dostane v najbližších hodinách, keďže sa objavila možnosť účasť na turnaji v Španielsku, ale aj tú komplikujú rôzne okolnosti, a tak si na definitívu ohľadom prípadného štartu na podujatí v Santanderi treba počkať. Zatiaľ však platí, že ženská reprezentácia SR má spoločný zraz s národným tímom junioriek. Obe družstvá sa budú pripravovať v tzv. bubline, trénovať budú v bratislavskom Dome športu. Zahrajú si medzi sebou a v pláne sú aj modelované zápasy. Hlavný kouč žien SR Pavol Streicher nominoval 18-členný káder. „Potešiteľné je, že doteraz sa nikto z nominovaných neospravedlnil a ani nehlásil absenciu zo zdravotných dôvodov. Je to signál, že sa zídeme v kompletnom zložení s výnimkou zranených Boglárky Bízikovej, Marianny Rebičovej a Emmy Hudákovej, ktorá je v karanténe,“ vyjadril sa pre slovakhandball.sk Pavol Streicher. V porovnaní s predchádzajúcim zrazom, ktorý bol na prelome septembra a októbra, sa do reprezentačného družstva vracajú Veronika Habánková, Vladimíra Bajčiová a Annamária Patrnčiaková.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na sústredenie v Bratislave (23. – 29. 11.):
Brankárky: Adriana Medveďová (UHC Eggenburg/Rak.), Viktória Oguntoye (HC DAC Dunajská
Streda), Viktória Voržáčková (HC Tatran Stupava).
Pivotky: Nikoleta Trúnková, Valéria Dulinová (obe Iuventa Michalovce), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda).
Krídelníčky: Annamária Patrnčiaková (TJ Sokol Lázně Kynžvart/ČR), Martina Popovcová (Iuventa Michalovce), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda).
Spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Erika Rajnohová (CB Mecalia Atlético Guardés/Šp.), Simona Szarková, Barbora Lancz (obe Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/Maď.), Vladimíra Bajčiová (Iuventa Michalovce), Natália Némethová (HK Slovan Duslo Šaľa), Monika Rajnohová (HC DAC Dunajská Streda).

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.