Zaujímavé konfrontácie realizačných tímov

Kategórie

Po 76 dňoch, čo je viac ako dva mesiace, sa predstavia túto sobotu vo svojej vlastnej Chemkostav aréne hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce. Za ten čas sa mierne obmenil káder, ako aj realizačný tím. Na jeho čele ostal Jan Beňadik, ktorý bol v zápase so Šaľou (30:24) iba poverený vedením tímu. Poverenie v súčasnosti aj športového riaditeľa klubu v jednej osobe sa zmenilo na trvalé do konca sezóny. Pribudol mu nový asistent a súčasne aj kondičný tréner Boris Aspridis.

Český odborník, ktorý naposledy pôsobil v rumunskom Baia Mare, sa s Iuventou predstaví doma v prvom zápase v sobotu a hneď to bude pre neho aj trochu špecifický duel. Súperom Michalovčaniek totiž bude DHC Sokol Poruba, čo pre rodeného Ostraváka môže mať zvláštnu príchuť. „Ja to nejako špecificky neberiem. Jedna zo zaujímavostí tu predsa je. Na strane Poruby pôsobí od januára kondičný tréner Jan Musil. S Honzom som výborný kamarát a máme aj spoločnú firmu Athletes PREP. Honza je teda kamarát, kolega, ale aj mentor. Ani vo sne by nás nenapadlo, že sa jedného dňa postavíme proti sebe,“ podotýka Aspridis, ktorý sa ešte so svojim spoločníkom o víťazstvo nestavil. „Možno niečo vymyslíme pred samotným duelom,“ smeje sa bývalý hádzanár a jeden rok aj zverenec aktuálneho trénera Poruby Iva Vávry.

Beňadik bol trénerom DHC Sokol dlhých päť rokov. Pôsobil tam od roku 2011 až do 2016. S tímom dosiahol aj historický úspech, keď sa v roku 2012 radoval z českého titulu a viedol ho aj v európskych pohároch. „Spomína sa iba na dobré veci,“ smeje sa Beňadik a následne pokračuje. „Pôsobí tam ešte niekoľko hráčok, ktoré som viedol počas svojho pôsobenia v Ostrave. Zaujímavé je, že aktuálne využívajú obranný systém 2 – 4, ktorý nám výrazne pomohol k zisku titulu.“

Beňadikovi je ostravský tím sympatický aj naďalej. „Na tíme DHC Sokol sa mi páči, že dlhodobo dobre pracujú s mládežou a následne svoje odchovankyne zapracovávajú do prvého tímu. Zápasy s nami, či Mostom tieto mladé hráčky posúvajú ďalej.“ Michalovčanky odštartovali jarnú časť dvoma víťazstvami na ihriskách súperov, ktorým patria posledné priečky. Najskôr uspeli na pôde desiatej Plzne, kde vyhrali 36:19, potom v Hodoníne 45:18. Teraz ich ale čakajú súperi z iného súdka. Porube patrí piata priečka, Olomouc, s ktorým sa Michalovčanky stretnú doma a vonku v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov, je na štvrtom mieste, teda iba na skok od tretej Iuventy. „Ja osobne sa aj napriek tomu na zápasy s týmito družstvami teším. Ukážu nám nedostatky, ktoré v tréningoch neuvidíme, ako aj to, ako sa tím posunul,“ zdôraznil tréner, ktorý má momentálne príjemné starosti. Veď ani jedna z hráčok nehlási dlhodobé zranenia a k dispozícii má prakticky celý tím. „Nejaké drobné zranenia sú, ale celý realizačný tím sa staráme, aby ich bolo čo najmenej.“ My len dodajme, že skúsenosti s DHC Sokol má aj náš šéftréner mládeže Dušan Daniš, ktorý Porubu viedol v predošlých dvoch sezónach.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Ženy

Dvakrát s Lublinom a raz s Piotrkowóm

Po úspešnom vstupe do prípravy v domácom dvojzápase so Šaľou nás v závere týždňa čakajú ďalšie tri zápasy. Predstavíme sa na turnaji

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.