Iuventa doma opäť po dvoch týždňoch, v sobotu hostí Písek

Kategórie

Po dvoch týždňoch budú v sobotu od 17.30 hod. v hre opäť hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce. Zverenky trénera Jana Beňadika tentoraz privítajú český TJ Sokol Písek. Zápas si budete opäť môcť pozrieť v priamom prenose na stránke nike.sk.

Michalovčanky sa naposledy potrápili doma so Zlínom, ktorý zdolali iba 28:23. Aj preto boli prvé dni dvojtýždňového hracieho voľna venované rozboru nepodareného zápasu. „Prvé tri dni sme si duel so Zlínom rozoberali prakticky do každého jedného detailu. Poukazovali sme hráčkam chyby, ktoré robili. V ďalších dňoch sme v tréningu pracovali na útočnej fáze. Ja verím, že tú robotu, ktorú sme odviedli za dva týždne potvrdíme v sobotu s Pískom, ako aj v dueloch v Zlíne a v Písku, ktoré nás čakajú budúci týždeň,“ poznamenal tréner a súčasne aj športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik.

Sokol Písek môže byť nevyspytateľným súperom. Na domácej pôde totiž dokázal zdolať tesne Porubu a uspel aj v stredu proti Šali (21:20). „Ich víťazstvá ma ani neprekvapili. Písek má totiž relatívne skúsený tím. Tieto výhry hovoria aj o tom, že družstvo má ambíciu pobiť sa o české play-off. Musí teda skončiť v najlepšej českej štvorke. Ako som povedal, skladba družstva je na pomery MOL ligy veľmi solídna. Je tam aktuálne najlepšia strelkyňa súťaže Tereza Pokorná. Na post pivota sa vrátila Stellnerová, ktorá má skúsenosti aj z reprezentácie. Skúsenou hráčkou je aj Chlupová, ktorá pred sezónou prišla zo Slavie Praha. Na krídlach sú šikovné Boorová s Peškovou, ktoré tiež už niečo v MOL lige odohrali. V sobotu nás určite nečaká nič ľahké. Čaká nás súper, ktorý má svoju kvalitu. Verím, že sa sme poučili zo zápasu so Zlínom a v sobotu ukážeme lepšiu hru,“ dodáva Beňadik.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.