V ženskej nominácii trio z MŠK Iuventa Michalovce

Kategórie

V nominácii trénera ženského reprezentačného výberu Pavla Streichera na blížiacu sa prvú fázu kvalifikácie na MS 2021 vo Španielsku, ktorú jeho zverenky odohrajú v Luxembursku, sa ocitli aj tri hráčky MŠK Iuventa Michalovce. Streicher nominoval pivotku Nikoletu Trúnkovú, spojku Mariannu Rebičovú a krídelníčku Martinu Popovcovú. Ďalšia trojica hráčok Iuventy ostala medzi náhradníčkami, kde sú krídelníčka Bibiana Štefaniková, spojka Vladimíra Bajčiová a ďalšia pivotka Valéria Dulinová.  

Hádzanárky Slovenska začnú na budúci týždeň záverečnú prípravu na I. fázu kvalifikácie. Hlavný kouč národného tímu žien SR Pavol Streicher nominoval na turnaj 1. skupiny v Luxemburgu (19. – 21. 3. 2021) za účasti aj Ukrajiny, Izraela a domáceho Luxemburska 18-členný káder, v ktorom je sedem legionárok a jedenásť hráčok z troch slovenských klubov. Najpočetnejšie – päťnásobné – zastúpenie má HC DAC Dunajská Streda. Z osvedčených opôr bude chýbať spojka francúzskeho druholigového klubu Achenheim Truchtersheim Karin Bujnochová, ktorá sa zotavuje zo zranenia ľavej ruky. „Počas víkendu som hovoril s Karin. Teraz začne po zlomenine pracovať s loptou. Bolo by riziko, keby sme ju teraz nasadili do kvalifikácie. Pre nás všetkých je dôležité, aby bola stopercentne fit a mohli sme s ňou počítať v prípade postupu do play-off,“ ozrejmil pre slovakhandball.sk hlavný kouč žien SR Pavol Streicher. „Z ďalších hráčok nám zatiaľ nikto nevypadol. Pevne verím, že do začiatku zrazu sa nič negatívne nestane. Niektoré družstvá majú pred sebou aj viacero duelov.“

 

V prípade slovenských reprezentantiek by nemali hroziť problémy s príchodom na zraz vinou opatrení v jednotlivých krajinách v boji proti COVID-19. Špecifická situácia je v tomto smere Nemecku. „Spolkové krajiny majú rôzne pravidlá. V Bádensku-Württembersku sú drastické. Mňa po návrate bude čakať niekoľkodňová karanténa, ale ja s tým problém nemám,“ dodal Streicher. Zraz Sloveniek je v sobotu 13. marca popoludní v Bratislave.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na sústredenie v Bratislave a turnaj I. fázy kvalifikácie MS 2021 (13. – 22. 3. 2021):

Brankárky: Adriana Medveďová (UHC Eggenburg/Rak.), Viktória Oguntoye (HC DAC Dunajská Streda), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa).
Pivotky: Nikoleta Trúnková (Iuventa Michalovce), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda).
Krídelníčky: Annamária Patrnčiaková (TJ Sokol Lázně Kynžvart/DHC Plzeň/ČR), Martina Popovcová (Iuventa Michalovce), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda).
Spojky: Erika Rajnohová (CB Mecalia Atlético Guardés/Šp.), Simona Szarková, Barbora Lancz, Anette Emma Hudáková (všetky Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/Maď.), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Natália Némethová (HK Slovan Duslo Šaľa), Monika Rajnohová, Boglárka Bíziková (obe HC DAC Dunajská Streda).

Náhradníčky:

Brankárka: Viktória Voržáčková (HC Tatran Stupava/HK Slovan Duslo Šaľa).
Pivotka: Valéria Dulinová (Iuventa Michalovce).
Krídelníčky: Mária Holešová (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Bibiana Štefaniková (Iuventa Michalovce).
Spojky: Katarína Kostelná (DHK Baník Most/ČR), Vladimíra Bajčiová (Iuventa Michalovce).

Autor: slovakhandball.sk

 

Viac na preskúmanie

MOL Liga

V stredu dve predohrávky piateho kola

Tento týždeň pokračuje MOL liga piatym kolom. To je rozdelené do troch dní. V stredu sa odohrajú dve predohrávky, v ktorých Olomouc

Ženy

Tím Iuventy: Nikoleta Trúnková

V našej rubrike „Tím Iuventy“ pokračujeme pivotkou Nikoletou Trúnkovou. Tá prišla do Michaloviec pred sezónou 2017/18 a ihneď sa zaradila medzi opory

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.