Víťazná séria sa skončila, v Moste sme prehrali 23:28

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce prehrali v dohrávanom stretnutí desiateho kola MOL ligy na pôde DHK Baník Most 23:28 a prišli tak o svoju jedenásťzápasovú víťaznú sériu. Zverenky trénera Jana Beňadika budú v hre aj nasledujúci víkend, keď najskôr v sobotu desiateho apríla o 10.00 hod. privítajú Plzeň a o deň neskôr od 17.30 hod. Slaviu Praha.

Lepší vstup do zápasu mali domáce hráčky, ktoré išli po presných zásahoch Smetkovej so Zachovou rýchlo do dvojgólového vedenia. Iuventa odpovedala gólmi Štefaníkovej s Godečovou. Andrýsková so Zachovou opäť dostali Baník do dvojgólového vedenia, Godečová v deviatej minúte znížila na rozdiel jedného gólu (4:3). Smetková síce opäť dostala Most do dvojgólévého vedenie, po presných zásahoch Premovičovej s Bajčiovou bolo v trinástej minúty vyrovnané (5:5). Iuventa aj naďalej doťahovala náskok súpera. V šestnástej minúte zrovnala Premovičová z pokutového hodu na 7:7. Skúsená Mikulčíková dvoma gólmi v devätnástej minúte opäť poslala most do dvojgólového vedenia. Keď tá istá hráčka zvýšila v 21. minúte na 10:8, zobrala si lavička Iuventy oddychový čas. Hostkám sa ale naďalej nedarilo. Po góloch Zachovej s Mikulčíkovou bolo už 12:8. V samom závere skorigovala Godečová na polčasových 12:9.

Domácim vyšiel aj vstup do druhej časti Zachová dala z pokutového hodu opäť na rozdiel štyroch gólov. Michalovčanky sa aj naďalej trápili v útoky, keď si nevedeli dať rady s obranou Most, ako aj brankárkou Mullnerovou. Keď Zachová v 38. minúte zvýšila na 17:12, lavička Iuventy reagovala druhým oddychovým časom. Po jeho skončení sa Michalovčanky nevedeli dostať do zápasu. Most si strážil viacgólové vedenie. Cholevová dávala v 47. minúte na 23:17. Bajčiová na začiatku poslednej desaťminútovky znížila na 20:24, na čo okamžite reagovala lavička domácich oddychovým časom. Tá istá hráčka osem minút pred koncom skorigovala z pokutového hodu na rozdiel troch gólov. Iuventa sa nakopla. Gólmi Radovičovej s Trúnkovou znížila dokonca na jeden gól, záver zápasu ale patril Mostu. Ten troma gólmi v rade definitívne strhol zápas na svoju stranu a v šlágri šlágrov zvíťazil 28:23.

DHK Baník Most – MŠK Iuventa Michalovce 28:23 (12:9)
Pok. hody: 6/4 – 4/3. Vylúčené: 2:2. ČK: 60. Kompaniecová (za hrubý faul). Rozhodovali: Hájek a Nezbeda. Bez divákov.
DHK BANÍK: Bezpalcová, Müllnerová, Kašparová – Borovská 1, Stříšková 4, Andrýsková 1, Šípová, Mikulčík 4, Cholevová 2, Smetková 4, Maňáková, M. Poláková, Kostelná 3, Zachová 9/4, Mikulášková.
MŠK IUVENTA: Kordowiecká, Jablonská – Štefaníková 2, Dmytrenkovová, Popovcová 3, Rebičová, Trifunovičová, Trúnková 2, Kohučová, Holejová 2, Godečová 5, Bajčiová 4/1, Radovičová 1, Premovičová 2/2, Kompaniecová 2, Dulinová.

Viac na preskúmanie

Aktuality

Tri góly Holejovej a Godečovej

V prvý januárový víkend sa v ženskej Lige majstrov nedarilo tímom, kde pôsobia bývalé hráčky a tréneri MŠK Iuventa Michalovce. Nórsky obhajca Vipers

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.