Konigová miesto Pastorkovej, Štefaniková namiesto Pocsikovej

Kategórie

Slovenské hádzanárske reprezentantky sa zišli v Bratislave pred rozhodujúcimi kvalifikačnými bojmi o postup na MS 2021 v Španielsku v kompletnom zložení, ale zdravotný stav niektorých hráčok pridal starosti hlavnému trénerovi Pavlovi Streicherovi. Ten musel napokon pristúpiť k zmene v nominácii na dvojzápas play-off proti Srbsku (17. 4. v Šali a 21. 4. v Belehrade).

„Pivotka HC DAC Dunajská Streda Kristína Pastorková išla dnes domov, lebo jej problémy s achilovkou sa ukázali vážnejšieho charakteru. V krátkom čase sa nám vďaka ústretovosti zamestnávateľa podarilo donominovať Barboru Königovú z HK Slovan Duslo Šaľa,“ informoval Streicher na brífingu s médiami. Po utorkovom predpoludňajšom tréningu mu robil vrásky aj zdravotný stav pravej krídelníčky zo Šale Kataríny Pócsíkovej, ktorá si ľadovala členok. „Ide o dlhodobejšiu záležitosť. Žiaľ, s bolesťami musela prerušiť tréning. Teraz sa na to pozrie fyzioterapeut a uvidíme, ako to celé dopadne, či bude schopná pokračovať alebo donominujeme Bibianu Štefanikovú z Iuventy Michalovce,“ poznamenal kormidelník žien SR, ktorý napokon predsa len musel povolať Štefanikovú.

Srbské družstvo vymenilo po neúspechu na turnaji olympijskej kvalifikácie trénera. Vedie ho Slovinec Uroš Bregar. „Všetky srbské hráčky sa tešia, že sa zbavili predchádzajúceho kouča. Nechcem sa však týmto zaoberať. Bregar je obľúbený a aj v Krime Ľubľana dokázal konkurovať európskym tímom v Lige majstrov,“ dodal Streicher, ktorý sa so svojimi zverenkami pripravuje v Bratislave: „Šalianske prostredie dobre poznáme, nepotrebujeme si ho testovať. Pôjdeme tam až v sobotu v deň zápasu. Dovtedy budeme trénovať v našej bratislavskej bubline.“

Zdroj: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.