Slovo o finálovom súperovi

Kategórie

Naše ženské družstvo zabojuje od nedele už o svoj trinásty slovenský titul, ktorý by bol desiaty v rade. Súperom tentoraz nebude Šaľa, ale po prvýkrát v histórii MŠK DAC Dunajská Streda. Zverenky trénera Viktora Debreho sa do národného finále prebojovali po prvýkrát v histórii a vôbec prvýkrát sa dotknú medaile. A absolútne zaslúžene. Veď ako jediné zdolali víťaza MOL ligu Most, ako aj našu Iuventu.

Jednu medailu už Dunajskostredčanky v tejto sezóne získali, keď sa tešili v rámci MOL ligy po treťom mieste z bronzového kovu. A to pritom nezačali svoju druhú sezónu v nadnárodnej súťaži ideálne. Po domácej remíze 24:24 so Šaľou a prehre 26:29 v Michalovciach boli na spodku tabuľky. Následne ale prišlo spomenuté víťazstvo 28:23 nad Iuventou, ktoré DAC nakoplo. Jeho hráčky totiž k nemu pridali ďalších sedem výhier v rade, medzi nimi aj víťazstvo 34:29 v Moste! Ich víťaznú sériu zastavil až Olomouc (29:26), následne prišla aj domáca porážka s Mostom (20:24). Z následných desiatich duelov prišlo ďalších deväť víťazstiev. Dunajskostredčanky prehrali akurát v Prahe so Slaviou a porážka 19:24 znamenala pre nich stopku v boji o jednu z prvých dvoch priečok. Aj napriek tomu dosiahol DAC s bilanciou 17 výhier, jedna remíza a štyri prehry a 35 získanými bodmi krásne tretie miesto.

Dunajskostredčanky potvrdili svoju pozíciu aj v semifinále play-off, so Šaľou sa ale potrápili viac, ako my s Prešovom. Prvý zápas síce doma vyhrali 33:24, následne ale prehrali v Šali 28:30 a o postupujúcom tak musel rozhodnúť tretí duel. Ten DAC doma vyhral 25:23. Maďarský tréner Viktor Debre sa môže oprieť o reprezentačnú brankárku Oguntoye, ako aj o svoju krajanku na pravej strane spojkového radu Beatrix Ellovú, ktorá bola so 129 gólmi štvrtou najlepšou strelkyňou MOL ligy. O šesť gólov menej zaznamenala Réka Bizíková. V kádri je aj jej sestra Boglárka, ktorá bola vlani v nedokončenej sezóne suverénne najlepšou strelkyňou súťaže. Na pivote má Debre k dispozícii slovenskú reprezentantka Kristínu Pastorkovú, na strednej spojke, najlepšiu hádzanárku Slovenska za rok 2019 Moniku Rajnohovú. Upozorniť treba aj na kridelničky Katu Juhošovú a Moniku Pénzešovú.

Káder MŠK DAC v sezóne 2020/21
Tréner: Viktor Debre.
Asistentka trénera: Silvia Priklerová.
Brankárky: Viktória Oguntoye, Bella Olláhová, Lenka Bundová.
Pivotky: Kristína Pastorková, Orsolya Virágová Demeterová.
Krídla: Mária Straková, Réka Bíziková, Kata Juhosová, Monika Pénzesová.
Spojky: Boglárka Bíziková, Monika Rajnohová, Cintia Bugárová, Beatrix Élőová, Lilla Lelkesová, Réka Mészárosová, Melanie Jagodičová, Anna Olléová, Zsóka Simonicsová.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.