Dulinová a Polievková na ME junioriek do Slovinska

Kategórie

Slovinské meste Celje bude od najbližšieho štvrtka jedenásť dní hostiť najlepšie hádzanárky starého kontinentu do 19 rokov. Na majstrovstvách Európy (8. – 18. 7. 2021) sa predstaví 16 tímov, medzi ktorými je aj Slovensko. Ešte februárový žreb zaradil slovenské juniorky do základnej B-skupiny, v ktorej ich čakajú náročné súperky zo Švédska (vicemajsterky Európy spred dvoch rokov do 17 rokov), Ruska (5. na spomenutom šampionáte) a Portugalska (13.).

„Myslím si, že sme dostali nepochybne zaujímavých súperov rôznych hádzanárskych štýlov. S tímami, ktoré máme v skupine, sa často nestretávame. Z tohto pohľadu sú pre nás atraktívne a s radosťou sa budeme s nimi konfrontovať,“ komentoval výsledok žrebovania tréner SR Michal Lukačín, ktorý vybral na šampionát 17-členný káder zložený z 3 brankárok a 14 hráčok. V jeho nominácii sú aj hráčky Iuventy Michalovce Barbora Polievková a Valéria Dulinová. Mladé Slovenky v Golovec Arene postupne nastúpia proti Švédkam (štvrtok 8. 7. o 15.00 h), Ruskám (piatok 9. 7. o 17.00 h) a Portugalčankám (nedeľa 11. 7. o 17.00 h), pričom do hlavnej fázy turnaja postúpia prvé dve družstvá. Ostatné budú bojovať o umiestnenie na 9. – 16. priečke. Pred dvoma rokmi skončili slovenské juniorky na ME na poslednom 16. mieste.

Nominácia junioriek Slovenska na ME hráčok do 19 rokov v Slovinsku (8. – 18. 7. 2021):
brankárky: Viktória Voržáčková, Kristína Kusyová (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Petra Kakaščíková (ŠŠK Prešov)
pivotky: Viktória Györiová (Szombathelyi KKA/Maď.), Valéria Dulinová (Iuventa Michalovce), Petra Pálová (HK Slovan Duslo Šaľa)
krídelníčky: Nicole Katarína Sedláčková (Annecy CSAV HB/Fr.), Monika Pénzes (HC DAC Dunajská Streda), Barbora Polievková (Iuventa Michalovce), Timea Timková (ŠŠK Prešov)
spojky: Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Sára Erika Zsákovics (Pénzügyőr SE/Maď.), Klára Paulínyová (HK AS Trenčín), Rebecca Bírová, Olívia Ščípová (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Diana Mária Vargová, Alena Dvorščáková (obe ŠŠK Prešov)

Zloženie základných skupín na ME v hádzanej hráčok do 19 rokov v slovinskom Celje (8. – 18. 7. 2021):
A-skupina: Dánsko, Nemecko, Slovinsko, Švajčiarsko
B-skupina: Švédsko, Rusko, Slovensko, Portugalsko
C-skupina:Francúzsko, Rakúsko, Čierna Hora, Chorvátsko
D-skupina: Maďarsko, Nórsko, Rumunsko, Česko

Program zápasov v B-skupine:
štvrtok 8. 7.: 15.00 h Švédsko – Slovensko, 17.00 Rusko – Portugalsko
piatok 9. 7.: 15.00 h Portugalsko – Švédsko, 17.00 Slovensko – Rusko
nedeľa 11. 7.: 15.00 h Švédsko – Rusko, 17.00 Slovensko – Portugalsko

Viac na preskúmanie

Ženy

Hladká prehra s poľským vicemajstrom

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce utrpeli v rámci prípravy na novú sezónu prvú porážku, keď na pôde poľského vicemajstra MKS FunFloor

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.