Ďalšie tri poháre do vitríny klubu

Kategórie

Sezóna 2020/21 bola pre nás špecifická. Špecifická nielen koronaopatreniami, ktoré zabránili vo väčšine času príchod divákov na tribúnu, tým, že koronavírus takmer spôsobil opätovné nedohratie MOL ligy, sťaženým cestovaním medzi krajinami, ktoré nadnárodnej MOL lige neprospelo, ale aj tým, že aj napriek tomu, že sme boli v pohárovej Európe, doma sme neodohrali ani jeden zápas.

Špecifická tým, že sa začala prvým vrcholom, že k druhému nás priviedli už iní tréneri, ako sezónu začínali, ale aj tým, že v MOL lige rozhodovalo skóre a tým, že na Slovensku máme ďalší silný tím. Sezóna 2020/21 bola špecifická! Aj tým, že naše dorastenky odohrali iba dva zápasy, žiačky ani jeden. Aj tým, že sme v európskom pohári utrpeli najvyššiu prehru, ale aj zmenou názvu klubu a takisto zmenou na poste prezidenta klubu. Špecifická tým, že po prvýkrát sme mali trénera a športového riaditeľa v jednej osobe. Bola jednoducho špecifická!

Zisk prvého pohára už na začiatku

Netradične vyvrcholila príprava nášho ženského tímu. Vyvrcholila finálovým turnajom Slovenského pohára v Bardejove, ktoré vedenie zväzu presunulo až na koniec augusta. Pod vedením trénera Petra Dávida sme tak v semifinále zdolali Prešov, vo finále Šaľu a získali tak desiaty Slovenský pohár.

Vypadnutie v pohári po historickej prehre

V európskom pohári sme tentoraz neuspeli. Žreb k nám bol nelichotivý, keď nám už v druhom kole Európskej ligy prisúdil ťažký francúzsky Paris 92. Kvôli obmedzeniam s koronavírusom sme sa rozhodli obidva zápasy absolvovať u súpera, kde sme v prvom zápase prehrali vysoko 14:36. Mimochodom, bola to naša najvyššia porážka v Európe. Nič na to nezmenila ani odveta a lichotivejšia porážka 26:29. Po následnej prehra v MOL lige v Dunajskej Strede skončil tréner Peter Dávid, ktorého najskôr dočasne a potom natrvalo nahradil Jan Beňadik, súčasne aj športový riaditeľ klubu.

Zmena názvu klubu

Decembrové dni boli hektické zháňaním náhrady Petra Dávida. Nakoniec vedenie klubu poverilo Jana Beňadika trénovaním tímu do konca sezóny. Koncom roka prišlo aj k zmene názvu klubu. Mesto sa rozhodlo aktívne vstúpiť do klubu a ten sa premenoval na MŠK Iuventa Michalovce. Zmena nastala aj na poste prezidenta klubu, ktorým sa stal Patrik Sabov. Viceprezidentom sa stal Jozef Sokologorský, súčasne aj viceprimátor mesta.

Druhé miesto v MOL lige, trinásty slovenský titul

V roku 2021 sa naše družstvo pod vedením novej dvojice Jan Beňadik – Boris Aspridis rozbehlo a v MOL lige siahlo na striebornú medailu. Tá mohla byť aj zlatá, Most ale mal lepšie vzájomné zápasy. Rozhodla teda naša jediná prehra. Všetko sme si vynahradili v národnom play-off, v ktorom sme v semifinále zdolali 2:0 na zápasy Prešov a vo finále rovnakým výsledkom Dunajskú Stredu.

Viac na preskúmanie

Dorastenky

Dorastenky na druhom a treťom mieste

Naše dorastenecké tímy sú aj po víkende na medailových pozíciách. Starším dorastenkám patrí naďalej druhé miesto, keď po sobotňajšom víťazstve

Aktuality

Iryna Jablonská predĺžila zmluvu

V prvom mesiaci roka 2023 prichádzame už s druhou predĺženou zmluvou našej hráčky. O ďalší rok predĺžila svoj kontrakt brankárka Iryna Jablonská. Tridsaťjedenročná

Reprezentácia

Kadetky Slovenska účastníkom MS 2022

Slovenské kadetské reprezentantky si zahrajú na tohtoročných majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov. Európska hádzanárska federácia (EHF) informovala svoje členské

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.