Našim súperom v treťom kole Európskeho pohára ukrajinská Galyčanka Ľvov

Kategórie

V pondelok 25. októbra sa v sídle Európskej hádzanárskej federácie vo Viedni uskutočnilo žrebovanie tretieho kola Európskeho pohára. V ňom bol náš ženský tím opäť nasadeným tímom a žreb mu prisúdil ukrajinskú Galyčanku Ľvov. Za ňu v minulosti chytala aj naša brankárka Iryna Jablonská a hrávala tam aj Jana Borysevyčová, ktorá k nám prišla v lete.

Čerstvý ukrajinský šampión v druhom kole vyradil ďalšieho účastníka MOL ligy HK Hodonín. Aj Ukrajinky hrali oba zápasy na domácej pôde. V prvom vyhrali 22:11, v druhom triumfovali po výsledku 26:16. Galyčanka Ľvov je pravidelným účastníkom európskych pohárov. Vlani to ešte v Challenge Cupe dotiahla do štvrťfinále, keď skončila na štíte španielskeho Balonmano Atletico Guerdes (16:24 a 24:24). Tréner Vitalyj Andronov má k dispozícii osemnásťčlenný káder, ktorý tvoria iba hráčky z Ukrajiny. „Čo sa týka cestovania dopadli sme veľmi dobre, čo sa týka sily súpera, dostali sme jedného z tých najťažších. Chceme však ísť v pohári ďalej, takže cieľom bude postup,“ poznamenal na margo žrebu tréner a zároveň športový riaditeľ klubu Jan Beňadik. Ten môže čerpať informácie od našich dlhoročných ukrajinských opôr – brankárky Iryny Jablonskej a Iryny Kompaniecovej, ktorá je teraz na materskej dovolenke. V tíme má aj ďalšie tri Ukrajinky ide však o mladé hráčky. „Určite sa spojíme aj s predstaviteľmi Hodonína, ktorý zostal na štíte Galyčanky v druhom kole,“ pokračuje Beňadik, ktorý sa spojí s ukrajinským tímom aj s otázkou možnosti odohratia oboch zápasoch na jednom mieste, ale… „Vzhľadom na blízkosť vedľa seba si myslím, že oba tímy budú chcieť hrať doma.“

My len dodajme, že Galyčanka Ľvov bude našim prvým súperom z Ukrajiny v pohárovej Európe. Doteraz sme sa stretli maximálne s tímami z Ruska (Volgograd, Rostov na Done). Prvý duel by sa mal v termíne 13. a 14. november hrať na Ukrajine, odveta v termíne 20. – 21. november v našej Chemkostav aréne.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.