V širšej nominácii na MS v Španielsku osem hráčok MŠK Iuventa

Kategórie

Reprezentačný tréner ženského tímu Pavol Streicher zverejnil širšiu nomináciu na decembrové majstrovstvá sveta v Španielsku, kde sa Slovenky kvalifikovali vďaka divokej karte. V jeho 25-člennej nominácii sa objavilo osem hráčok nášho ženského tímu, ktorý tak tvorí skoro tretinu širšieho kádra pre majstrovstvá sveta. V nominácii sú pivotky Nikoleta Trúnková s Valériou Dulinovou, krídla Martina Popovcová s Bibianou Štefanikovou a spojky Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriana Holejová a Alena Dvorščáková.

Užšia nominácia by mala byť známa do pondelka pätnásteho novembra. Do Španielska, kde Slovenky čaká pred samotným účinkovaním na svetovom šampionáte ešte prípravný turnaj za účasti štyroch krajín (Španielsko, Nemecko, Poľsko, Slovensko), pocestuje 25. novembra 18 hráčok.

V širšom výbere sú všetky hráčky vrátane tých, ktoré v ostatnom čase trápili či trápia zdravotné problémy. Jedinou výnimkou je Veronika Habánková, ktorá sa na predchádzajúcej akcii národného tímu zranila a už sa podrobila operácii kolena. Hoci bola vo výbornej forme, aktuálna sezóna je pre ňu pasé. Potešiteľnou správou pre Streichera i priaznivcov slovenskej hádzanej je návrat spojky michalovskej Iuventy Marianny Rebičovej a brankárky Dunajskej Stredy Viktórie Oguntoyovej do zostáv svojich klubových tímov. Naopak, nedávno prišla nepríjemná informácia z Maďarska, kde sa zranila kanonierka Simona Szarková. Spojka Siófoku už absolvovala chirurgický zákrok kolena a po ňom vyjadrila odhodlanie, že urobí všetko pre to, aby stihla MS.

Širšia nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na novembrové sústredenie pred majstrovstvami sveta v Španielsku:
brankárky: Adriana Medveďová (MGA Fivers Viedeň/Rak.), Alexandra Ivanicja (Mlyny Stoislaw Koszalin/Poľ.), Viktória Oguntoyová (HC DAC Dunajská Streda), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)

pivotky: Nikoleta Trúnková, Valéria Dulinová (obe MŠK Iuventa Michalovce), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda)

krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková, Monika Pénzes (oba HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková, Lenka Ratvajská (obe HK Slovan Duslo Šaľa)

spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Simona Szarková (Siófok KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Petra Škoricová (HSC Kreuzlingen/Švaj.), Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová, Alena Dvorščáková (všetky MŠK Iuventa Michalovce), Anette Emma Hudáková, Boglárka Bízik, Erika Rajnohová, Natália Némethová (všetky HC DAC Dunajská Streda)

Viac na preskúmanie

Aktuality

Hádzanársky matuzalem

V týchto dňoch nás zasiahla veľmi smutná správa. Vo veku osemdesiatych narodenín nás navždy opustil bývalý funkcionár klubu, jeho podporovateľ a v poslednej

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.