Do Ostravy s cieľom vrátiť sa spokojnejší ako z Olomouca

Kategórie

Po týždni naše hádzanárky opäť čaká cesta na Moravu. Po Olomouci tentoraz zamieria do Ostravy, kde ich čaká predohrávaný zápas jedenásteho kola MOL ligy proti DHC Sokol Poruba, teda proti tímu, proti ktorému sa nám na jeho palubovke darí striedavo.

„Nejaké tie prehry pamätám aj ja,“ zasmial sa tréner MŠK Iuventa Jan Beňadik, ktorý „ostraváčky“ viedol v rokoch 2011 až 2016. Za päť rokov získal doma dva skalpy najúspešnejšieho slovenského tímu, dve remízy a iba raz prehral. „Z kádra, ktorý som vtedy viedol ostali ešte štyri hráčky. Samozrejme, spomienky na Porubu mám a mám ich hlavne príjemné. Tie najpríjemnejšie sú na český titul v roku 2012, kedy sme prekvapili suveréna MOL ligy Veselí nad Moravou,“ spomína Beňadik, dnes už v službách michalovskej Iuventy, kde zastáva okrem funkcie trénera aj miesto športového riaditeľa.

????????????????????????????????????

Michalovčanky sa po tom, čo minulú stredu stratili v lige po remíze 25:25 v Olomouci prvý bod cez víkend opäť naladili víťazne. Na domácej pôde zdolali Šaľu hladko 39:23 a upevnili si tak prvú pozíciu v tabuľke. Po týždni ich však na Morave čaká ďalší silný protivník. „Poruba nemá úplne mladé družstvo. Je tam aj niekoľko dievčat, ktoré hrajú nadnárodnú ligu veľmi dlho. Sú tam teda aj skúsenosti. Podľa mňa ide o družstvo ktoré má vyššiu ambíciu, ako na priečky, kde sú teraz,“ hovorí na margo aktuálne desiateho tímu MOL ligy michalovský tréner. Ten verí, že jeho družstvo nastúpi v Ostrave v inom rozpoložení, ako minulú stredu v Olomouci. „Verím, že sme si tým horším už prešli. V sobotu sme ukázali, že formu stále máme. Je len na nás, ako si zápas nastavíme a ako ho zvládneme v hlavách. Doma so Šaľou dievčatá ukázali, že na to majú,“ zdôrazňuje Beňadik.

Aktuálneho lídra MOL ligy čakajú do konca jesennej časti ešte štyri zápasy. Tie musia zvládnuť v priebehu dvanástich dní. Okrem stredajšej predohrávky v Porube ich v lige čaká aj predohrávka dvanásteho kola so Stupavou, ktorú by mali privítať budúcu stredu sedemnásteho novembra. Tieto súboje predelí duel tretieho kola Európskeho pohára v ukrajinskom Ľvove, ktorý na ne čaká v nedeľu od 14.00 hod. No a sériu zápasov zakončia v nedeľu 21. novembra o 19.30 odvetným súbojom proti aktuálnemu ukrajinského majstrovi. „Už pred začiatkom série sme sa bavili jasne, že chceme v každom zápase vyhrať a s tým pôjdeme aj do týchto štyroch zápasov,“ dodal michalovský kormidelník.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.