Osem hráčok Iuventy v prvej nominácii Dueňasa

Kategórie

V prvej nominácii nového reprezentačného trénera ženského družstva, Španiela Jorgeho Dueňasa sa nachádza až osem hráčok michalovskej Iuventy. Dueňas na krátky zraz (od 17. Do 20. februára) povolal pivotky Valériu Dulinovú s Nikoletou Trúnkovou, krídla Martina Popovcovú a Bibianu Štefanikovú, a spojky Mariannu Rebičovú, Adrianu Holejovú, Vladimíru Bajčiová a Alenu Dvorščákovú.

Keďže nejde o asociačný termín, v kádri figurujú takmer výlučne hráčky z domácich klubov MOL ligy, pričom HC DAC Dunajská Streda zastupuje iba jedna hráčka (Monika Pénzes), keďže slovenský vicemajster bude mať vtedy povinnosti vo štvrťfinále Európskeho pohára. V nominácii sú aj dve legionárky – spojka Katarína Kostelná z českého majstrovského DHK Baník Most a brankárka Annamária Musáková z poľského prvoligového tímu JKS San Jaroslaw. Musáková je nováčik na tejto úrovni, ale v minulosti reprezentovala v mládežníckych kategóriách. Po piatkovom oficiálnom predstavení Jorgeho Dueňasa je už známe aj zloženie realizačného tímu. Asistentom španielskeho kormidelníka a zároveň trénerom brankárok bude Peter Pčola, v súčasnosti kouč HK Slovan Duslo Šaľa, ktorý má skúsenosti z pôsobenia v reprezentáciách mládežníckych kategórií. Ako fyzioterapeut bude pokračovať Kristián Michalec, kondičný tréner je Ján Čerňan. Ešte sa rieši otázka vedúceho družstva.

Nominácia hádzanárok Slovenska na sústredenie v Bratislave (17. – 20. 2. 2022):
brankárky: Annamária Musáková (SPR JKS San Jaroslaw/Poľ.), Viktória Voržáčková, Soňa Furgaláková (obe HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotky: Nikoleta Trúnková, Valéria Dulinová (obe MŠK Iuventa Michalovce), Martina Tulipánová (HK Slovan Duslo Šaľa)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Monika Pénzes (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková, Lenka Ratvajská (obe HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Katarína Kostelná (DHK Baník Most/ČR), Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová, Alena Dvorščáková (všetky MŠK Iuventa Michalovce), Diana Mária Vargová, Olívia Ščípová, Karolína Matušincová (všetky HK Slovan Duslo Šaľa)

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.