Cez víkend dvojzápas so Stupavou

Kategórie

Minulý týždeň patril v ženskej či dievčenských hádzanárskych reprezentáciách reprezentácii. Reprezentačný zraz mali ženy, ako aj kadetky a juniorky. Je potešiteľné, že výrazné zastúpenie mala aj michalovská Iuventa, ktorá mala v týchto troch reprezentáciách jedenásť hráčok!

MŠK Iuventa Michalovce dlhodobo pracuje s mládežou a teraz sa mu to vracia. Veď z jedenástich hráčok, ktoré boli minulý víkend v reprezentáciách je až osem odchovankýň klubu. V seniorskej reprezentácii to boli Bibiana Štefaniková, Adriana Holejová, Marianna Rebičová a Vladimíra Bajčiová, v juniorskej Viktória Gajdošová s Lujzou Čižmarikovou a pri kadetkách Vanda Čižmariková s Timeou Szatmáry. „Tešíme sa z toho, že tá robota, ktorá sa tu robí, má aj takýto výsledok. Je dôležité, že hlavne mladšie hráčky získali nové skúsenosti,“ poznamenal tréner prvého tímu a súčasne aj športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik, ktorý je aj trénerom reprezentačného tímu junioriek.

Po reprezentačných zrazoch prichádzajú na rad ligové zápasy. V hre budú opäť aj hráčky ženského tímu MŠK Iuventa, ktorých čaká dokonca dvojzápas s ďalším účastníkom MOL ligy AHT HC Tatran Stupava. Najskôr odohrajú v sobotu od 17.30 hod. dohrávaný duel dvanásteho kola MOL ligy a potom ich v nedeľu čaká od 11.00 hod. semifinálový duel Slovenského pohára taktiež proti tomuto tímu. „Je to začiatok náročného programu, ktorý nás čaká. Po ňom príde na rad „anglický týždeň“ v podobne zápasov v Chorzówe a domácim s Olomoucom. Neoddýchneme si ani v ďalšom čase, keďže nás čakajú súboje v Šali a doma s Mostom,“ pokračuje Beňadik.

Viac na preskúmanie

Reprezentácia

Proti Češkám budú hrať na víťazstvo

Slovenským hádzanárkam nebolo po sobotňajšej štrnásťgólovej prehre s Nemeckom (22:36) na 25. majstrovstvách sveta žien v Španielsku príliš do reči.

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.