Iuventa naďalej vládne, DAC to skúsi o rok opäť

Kategórie

Na slovenskej ženskej hádzanárskej scéne nič nové. Neohrozenými vládkyňami sú hráčky MŠK Iuventa Michalovce, ktoré v sezóne vyhrali na domácej scéne všetko, čo mohli. V klubovej histórii to dokázali šiestykrát. Zemplínčanky svoje postavenie potvrdzovali počas celej sezóny, keď našli jediného premožiteľa, ktorým bol ich najväčší slovenský vyzývateľ.

„Sme šťastní a veľmi sa tešíme z toho, že sme počas tejto sezóny dodržali náš plán a ukázali sme, že sme dominantné družstvo na česko-slovenskom území,“ vyzdvihol súčasné postavenie Iuventy na hádzanárskej mape tréner a športový riaditeľ michalovského klubu Ján Beňadik, ktorý splnil svoju misiu a rozlúčil sa ziskom troch trofejí v jednej sezóne. K dokonalosti chýbal len úspech na medzinárodnej scéne, keď sa v Európskom pohári lúčili Zemplínčanky v 3. kole.

Jeho nástupcu Petra Kostku čaká veľa práce a tlak, na aký doteraz nebol zvyknutý v kluboch s nie takými ambíciami, aká má tradične Iuventa. Úspešný káder opúšťa pätica opôr. Okrem štvorice reprezentantiek Nikolety Trúnkovej, Marianny Rebičovej, Adriány Holejovej, Vladimíry Bajčiovej aj čiernohorská pivotka Ivana Godečová. Aj toto kvinteto si však najskôr môže vychutnať radostné chvíle po vydarenej sezóne. „Sú to neopísateľné pocity, veď sme vyhrali všetko, čo sa dalo. K tomu niet čo dodať. Tešíme sa a ideme oslavovať,“ poznamenala v majstrovskom opojení kapitánka Marianna Rebičová, ktorá k priebehu finále s DAC dodala: „Domáci duel bol náročný a do odvety sme išli s tým, že ani v nej nás nečaká nič ľahké. Už v prvom polčase sme však dominovali a potom celý čas napredovali, preto sa zrodil taký výrazný rozdiel.“

HC DAC Dunajská Streda tiež nemusí veľmi smútiť. Jeho hráčky napriek celosezónnym peripetiám s kádrom, ktorý sužovali absencie zranených či chorých, potvrdili aj v druhom súťažnom ročníku za sebou, že patria k najlepším na česko-slovenskej scéne. V MOL lige brali opäť bronz a v slovenskom play-off i pohári nestačili len na Iuventu Michalovce. Okrem toho úspešne účinkovali v Európskom pohári, v ktorom sa prebojovali až do štvrťfinále. „Je to nepríjemný pocit takto zakončiť sezónu. O titule sa nerozhodlo v prvom dueli. Tam sme síce hrali dobre prvý polčas, ale potom sme sa unavili v hlavách. Michalovce nespravili žiadnu veľkú vec, ale len zlepšili obranu, využili naše chyby a vyhrali. V odvete sme zle bránili, v útoku nám už chýbali sily, čoho výsledkom bolo len 19 gólov, a to je na víťazstvo málo. Tešíme sa však aj z 2. miesta, lebo len ten, kto sa prebojuje do finále, môže v ňom aj prehrať. A my sme sa tam dostali. Nemôžeme mať iný cieľ ako zopakovať finálovú účasť aj o rok a už konečne triumfovať,“ skonštatoval maďarský kouč tímu zo Žitného ostrova Viktor Debre po finálovej sérii, v ktorej jeho zverenky prehrali 20:23 a 19:31.

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.