Druhý pokus o víťazstvo

Kategórie

Nie je zvykom, že náš ženský tím prehrá v prvom kole MOL ligy. Minulú sobotu sa tak ale na pôde pražskej Slavie stalo, keď sme „zošívaným“ podľahli 27:32. Družstvo je navnadené túto prehru v nasledujúcich týždňoch odčiniť. Prvý pokus bude mať už v sobotu, kedy hostíme od 17.00 hod. ďalší popredný český tím Házená Kynžvart, ktorý vedie bývalý reprezentačný tréner Slovenska Peter Sabadka spoločne s našou bývalou brankárkou Lenkou Černou a najväčšou oporou tímu je ďalšia naša bývalá hráčka – Annamaria Patrnčiaková.

Tŕpka prehra v Prahe dievčatá v tíme veľmi bolela. Každá si uvedomuje, že zápasu mohla dať viac. „Určite! Je to pre nás všetky ťažké. Nehrali sme tam dobre a vôbec sme neukázali zlepšujúci sa trend z prípravných zápasov. Zhoreli sme hlavne v obrane, ktorú sme pilovali celé leto. Pre mňa je hlavne toto prekvapením,“ rozhovoril sa najlepšia strelkyňa tímu zo zápasu Alena Dvorščáková. Tú jedenásť presných zásahov teší, no viac by ju tešil pohľad na dva body v tabuľke. „Nič sa nedá robiť. Nezvládli sme jeden zápas, musíme sa sústrediť už na ďalšie. Čo sa týka mňa osobne, strelené góly a hlavne priestor od trénera Kostku ma veľmi tešia. Góly by som ale vymenila za víťazstvo. Spokojnejšia by som teda bola, keby som strelila tri góly a vyhrali by sme,“ pokračuje Alena Dvorščáková, ktorej sme pripomenuli, že naposledy takto gólovo excelovala vo finálovom zápase materského Prešova s Michalovcami. „Presne tak! Na Michalovce som to vedela, teraz sa musím naučiť takto strieľať góly aj za ne,“ padol už aj prvý úsmev pri rozhovore so slovenskou reprezentačnou spojkou.

Michalovčanky si uvedomujú, že ďalších zakopnutí pri ceste za obhajobou troch pohárov musí byť menej. Na víťaznú vlnu sa chcú dostať v sobotu v zápase s Kynžvartom. „Vieme, že toto družstvo silu má a tiež vieme, kde má silné stránky. Pozerali sme ich zápas so Šaľou, ktorý prehrali o dva góly. Viac ma prekvapilo, že prehrávali už aj o osem gólov. Kynžvart totiž považujem za silné družstvo, ktoré by malo hrať v hornej polovici tabuľky. Uvidíme. Súťaž môže byť veľmi zamotaná,“ povedala michalovská spojka a na margo súpera dodáva. „Majú podobný stav kádra ako my. Ide prevažne o mladé dievčatá, ktoré dopĺňajú mladé dievčatá. My sa ale musíme pozerať na seba. Musíme sa vyvarovať tých chýb, ktoré sme urobili v Prahe a predviesť hlavne v obrane úplne iný výkon, ako tam. Keď sa tak stane, určite budeme v sobotu úspešné a náš bodový stav nebude po sobote na nule.“

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.