Po prestávke na pôde nebezpečného Olomouca

Kategórie

Po reprezentačnej pauze sa tento týždeň naplno opäť rozbehol kolotoč duelov nadnárodnej MOL ligy. Náš tím, ktorý má doteraz vyrovnanú bilanciu dvoch výhier a dvoch prehier, sa v sobotu predstaví na ihrisku nebezpečného Olomouca. Začiatok zápasu je o 17.30 hod. a v priamom prenose si ho môžete pozrieť na tvcom.cz.

Počas reprezentačnej pauzy, v ktorej si reprezentačné povinnosti plnilo päť našich dievčat, došlo v tíme k dvom zmenám. Z kádra odišli dve legionárky, talianska pravá spojka s rumunskými koreňmi Cristina Gheorghe a chorvátska pivotka Lucija Humelová. „Odišli dve hráčky, ktoré boli s nami od leta. Aj keď mi to je ľudsky veľmi ľúto, musíme sa držať línie, že legionár by mal byť o triedu lepší, ako domáca hráčka. V oboch prípadoch to tak nebolo,“ reagoval na odchod dvojice hráčok tréner Peter Kostka. Samozrejme v klube sa obzerajú po náhradách, no nechcú sa popáliť a preto výber trvá dlhšie. „Hľadáme minimálne dve hráčky a to na post pivotky a spojky. Prebehlo už niekoľko kontaktov. Uvidíme ako a kedy to vyriešime. Na druhej strane sme si povedali, ak tu niekto má prísť, musí byť lepší, ako tie hráčky, čo sú tu teraz. Chceme sa v tomto smere poučiť z leta. Momentálne musí prísť buď rozdielová hráčka, alebo hráčka, ktorá pozná prostredie a nebude tu žiadna jazyková bariéra,“ pokračuje Peter Kostka.

A to ho čaká zápas na pôde nebezpečného súpera, kde sa Iuvente viackrát nedarilo. „Celý týždeň počúvam o tom, ako sa Michalovciam v Olomouci nedarí. Neviem, čím to je. Na zápas sa zodpovedne pripravujeme od utorka, kedy nám začal tréningový proces aj so všetkými reprezentantkami. Čo sa týka nášho súpera, Olomouc v lete obmenil káder, no to sme urobili aj my. Sledoval som všetky ich doterajšie zápasy, v ktorých mal vynikajúce, ale aj hluché momenty. DHK Zora má dve výrazné osobnosti a to strelkyňu Kuxovú a strednú spojka Macháčovú. Práve z jej servisu Kuxová ťaží. Bude to takisto na nás. Nesmieme v hlavách nosiť nejaký komplex. Musíme dobre vstúpiť do zápasu a sústrediť sa len na seba. Nesmieme ale strieľať z každej pozície, tak ako tomu bolo na začiatku zápasu s Dunajskou Stredou. Potom môžeme byť v sobotu úspešní,“ uviedol na margo sobotňajšieho zápasu v Olomouci tréner MŠK Iuventa Peter Kostka.

Viac na preskúmanie

Ženy

Michalovská Iuventa s prvými bodmi

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce nedopustili situáciu z minulého roka a po prehre v úvodnom kole MOL ligy v Dunajskej Strede v tom druhom zabodovali naplno.

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.