V treťom kole Európskeho pohára proti švédskemu Lugi Dam

Kategórie

Naším súperom v treťom kole Európskeho pohára bude švédsky Lugi Dam. Rozhodol o tom utorkový žreb v sídle EHF vo Viedni. Prvý zápas by sa mal hrať v termíne 3. a 4. december u nás, odveta o týždeň neskôr na severe Európy.

So švédskym tímom sme sa doteraz v pohárovej Európe stretli dvakrát. V prvom predkole Ligy majstrov sme v sezóne 2006/07 vyradili IK Savehof. Ten síce vyhral prvý zápas na vlastnej pôde 28:27, do druhého predkola sme ale postúpili po domácej výhre 34:31. Tomuto tímu sme čelili aj v treťom kole Pohára víťazov pohárov v sezóne 2011/12. Oba zápasy sa hrali vo Švédsku a oba sme tesne prehrali – 33:37 a 24:25.  “Môžeme sa na to pozrieť z dvoch pohľadov. Čo sa týka atraktivity, Lugi je určite jeden z najatraktívnejších tímov, aké sme mohli dostať. Švédsko je vyspelá hádzanárska krajina. V tíme pôsobí aj bývalá reprezentantka Bela Gulldénová, takže by to mohla byť zaujímavá konfrontácia pre diváka, ale aj pre náš mladý tím.  Keď sa na to pozriem z hľadiska ambície postúpiť, dostali sme jedného z najťažších súperov, akých sme dostať mohli. Vidím to pozitívne v tom, že sa náš mladý tím môže porovnať s tímom z takejto krajiny. Zápasy nám určite dajú veľa. Máme čas do decembra dobre sa na tieto zápasy pripraviť. Určite chceme kontaktovať súpera s tým, aby sme oba zápasy podobne ako s Winterthurom hrali u nás. Keď sa to nepodarí, budeme hrať doma a vonku. Dvojzápas vo Švédsku pre nás neprichádza do úvahy, pretože ako sme povedali už na začiatku sezóny, chceme priniesť atraktívnych súperov do Michaloviec,” povedala športová riaditeľka klubu Helena Aspridu.

Hráčky Lugi na čele s bývalou oporou reprezentácie Švédska a jednou z najlepších európskych hráčok Isabelle Therese Gulldénovou prešli v 2. kole cez holandský Westfriesland SEW (doma 31:23, vonku 29:31). V jeho tíme figurujú štyri legionárky – nórska brankárka Victoria Solli Berg, dánske pravé krídlo Sofie Olsen, jej krajanka, ľavá spojka Cecillie Bjelle a islandská stredná spojka Asdis Augusdottir. Michalovce, ktoré v druhom kole minulý víkend vyradili švajčiarsky Yellow Winterthur23:22 a 20:21) až v rozstrele (5:4), figurovali pred žrebom v prvom koši a ich protivník mohol vzísť z nasledujúcej šestnástky: roomz JAGS WV (Rak.), ZRK Borac (Bosna a Herceg.), DHC Slavia Praha (ČR), Club Balonmano Elche (Šp.), Motive.co Gijón (Šp.), Anagennisi Artas (Gréc.), IBV Vestmannaeyjar (Isl.), WHC Cair-Skopje (Sev. Maced.), H.V. Quintus (Hol.), JuRo Unirek VZV (Hol.), KPR Gminy Kobierzyce (Poľ.), ADA de Sao Pedro do Sul (Portug.), Alavarium Love Tiles (Portug.), Lugi (Švéd.), Ankara Yenimahalle BSK (Tur.), Antalya Konyaalti BSK (Tur.).

 

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.