Do zápasu s cieľom, aby bolo o čo hrať aj v odvete

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce vstúpia do nového roka zápasom na medzinárodnej scéne. Už v sobotu 7. januára ich čaká prvý zápas osemfinále Európskeho pohára žien 2022/2023, ktorý od 16.00 h odohrajú na palubovke poľského tímu KPR Gminy Kobierzyce (rozhodujú Lotyši Aleksandrs Radčenko a Ralfs Persis).

Michalovčanky sa v uplynulých týždňoch dostali do dobrej formy a veria, že ani pár dní voľna v závere roka na tom nič nezmenilo. “My sme až na pár dní prakticky neprestali trénovať. Trochu sme si oddýchli od zápasového kolotoča, ale potom sme opäť kontinuálne naskočili do prípravy. Súpera máme dostatočne zmapovaného, videli sme veľa jeho vystúpení. Je to fyzicky disponovaný tím hrajúci silovú hádzanú s agresívnou obranou. Má kvalitnú brankárku Kowalczykovú, rýchle krídla a nebezpečné spojky. Musíme si dať pozor a pokryť najmä prvú vlnu a v postupnom útoku nebezpečné spojky. Káder tvoria skúsené hráčky vo veku 28 – 33 rokov, ktoré majú toho už veľa odohraného,” uviedol michalovský kouč Peter Kostka.

Výhodou Iuventy by mohli byť podstatne bohatšie skúsenosti na európskej scéne, kde pravidelne štartuje každý rok. Kobierzyce absolvujú svoju premiérovú sezónu. “Náš súper je jednoznačným favoritom. My sme vďační, že sa môžeme konfrontovať s takýmto súperom. Pre nás je to skvelá príležitosť. Čaká nás šichta, ale budeme sa snažiť dosiahnuť v sobotu taký výsledok, aby sme mali doma o čo hrať. Je pred nami 120 minút vzájomného súboja, na ktoré sa musíme kvalitne pripraviť. Veľa bude závisieť od toho, ako sa od úvodu bude vyvíjať celý duel kontinuálne. Ony nemávajú veľké výkyvy, dokážu si udržiavať štandardnú výkonnosť počas celého zápasu,” skonštatoval Kostka, ktorý s výnimkou pivotky Aleksandry Kolovskej bude mať k dispozícii kompletný káder. Výprava Michaloviec sa vydá na cestu do Poľska tradične deň pred zápasom. V piatok večer si zatrénuje v dejisku.

Kým Michalovčanky sa od domácej prehry 27:30 s Baníkom Most v MOL lige (20. 12.) chystali na tréningoch, hráčky KPR Gminy sa v utorok naladili víťazným ligovým duelom v Koszaline (36:25), po ktorom sa v tabuľke poľskej súťaže vyšvihli na 2. priečku. Z 11 stretnutí 9 vyhrali a ich premožiteľmi boli len dvaja najväčší favoriti súťaže Zaglebie Lubin a MKS Lublin. Zemplínčanky v 3. kole EP suverénne vyradili švédsky Lugi Dam a predtým v rozstrele švajčiarsky Yellow Winterthur. Kobierzyce v hierarchii tretej najvýznamnejšej kontinentálnej pohárovej súťaže vyradili v 2. kole KHF Ferizaj z Kosova a z 3. kole postúpili cez grécky AC PAOK Solún. Odveta osemfinále EP sa v Chemkostav aréne bude hrať v sobotu 14. januára od 18.00 h. Ak by sa tam po záverečnom hvizde radovali hráčky Iuventy, o kolo by zlepšili svoj výsledok zo sezóny 2015/2016, keď boli v osemfinále Pohára EHF.

Európsky pohár žien 2022/2023 – osemfinále – prvý zápas (odveta 14. 1. 2023 o 18.00 h):
sobota 7. 1. o 16.00 h: KPR Gminy Kobierzyce (Poľ.) – MŠK Iuventa Michalovce (SR), rozhodujú: Aleksandrs Radčenko a Ralfs Persis z Lotyšska

Ako postupovali:

KPR Gminy Kobierzyce
2. kolo: KHF Ferizaj (Kos.) 47:21, 38:11
3. kolo: A.C. PAOK Solún (Gréc.) 26:23, 28:23

MŠK Iuventa Michalovce
2. kolo: Yellow Winterthur (Švaj.) 23:22, 20:21 (5:4 v rozstrele)
3. kolo: Lugi (Švéd.) 33:25, 26:19

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Ženy

Zopakovanie historického úspechu na dosah

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sú blízko k postupu do semifinále EHF Európskeho pohára, čím by zopakovali historický klubový úspech z minulej sezóny.

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.