Presvedčivé víťazstvo v Kynžvarte

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce natiahli v novom roku sériu bez prehry na štyri zápasy. V súboji trinásteho kola MOL ligy vyhrali na ihrisku Házená Kynžvart hladko 31:22 a súperkám tak oplatili prehru z druhého kola jesennej časti. Zverenky trénera Petra Kostku budú v hre najbližšie v sobotu 28. januára, kedy o 17.30 hod. v štrnástom kole MOL ligy privítajú v tabuľke posledný HC Tatran Stupava.

Michalovčanky chceli Kynžvartu v zápase dvoch osemfinalistov EHF Európskeho pohára oplatiť domácu prehru z druhého kola a v prvom polčase k tomu aj kráčali. Prehrávali iba v úvodných minútach, kedy ich strelecky držala Alena Dvrščáková. Tá strelila prvé dva góly tímu, za stavu 2:3 si tréner Iuventy Peter Kostka zobral oddychový čas. Po ňom síce Kompaniecová vyrovnala, Kynžvart ale dvoma gólmi v rade išiel do vedenia 5:4 a vyhrával aj 6:4. Potom sa ale začala karta obracať. Iuventa kontrovala šiestimi gólmi v rade, čím si vytvorila v 22. minúte po góle Krivokapičovej náskok 10:6. Ten ale do záver polčasu takmer stratila. V 27. minúte bolo už iba 11:10. Krivokapičová síce zvýšila na 12:10, posledné slovo v prvom polčase ale mala domáca Patrnčiaková, ktorá stanovila polčasový rezultát na 11:12.

Hneď na úvod druhého dejstva sa opäť presadila Dvorščáková, no Michalovčanky dlho náskok nedržali. Kynžvart totiž kontroval dvoma gólmi v rade a v 36. minúte bolo vyrovnané (13:13).  Vyrovnaný stav bol aj po góle Vavrovej v 40. minúte (15:15) a takisto aj o dve minúty neskôr (16:16). Iuventa však na tento stav reagovala troma gólmi v rade, čím sa opäť dostalo do mierneho vedenia (16:19). Tréner domáceho tímu Peter Sabadka reagoval oddychovým časom. Po ňom ale opraty zápasu prebrali do rúk naplno Michalovčanky. Po ďalších troch góloch v rade viedli v 51. minúte 22:16 a definitívne tak zlomili zápas na svoju stranu. Na začiatku poslednej päťminútovky vyhrávali už o sedem gólov (18:25) a vysoký náskok si udržali až do konca duelu, v ktorom zvíťazili 31:22.

Házená Kynžvart – MŠK Iuventa Michalovce 22:31 (11:12)
Pok. hody: 3/1 – 4/4. Vylúčené: 3 – 5, ČK Dvorščáková (za tri vylúčenia). Rozhodovali: Kichner a Vacula (obaja Česká republika). Divákov:
HÁZENÁ: Srpová, S. Novotná – K. Königová 2, Tesařová, Dvořáková 3/1, Vávrová 4, T. Michalcová, Patrnčiáková 4, Bezrukovová 1, Dresslerová 5, Božovićová 2, Kapusniaková 1, Hejkalová.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Dvorščáková 6/1, Polievková 1, Štefaníková 4, Dmytrenková, Popovcová 3, Soskydová, Kohučová 4, Borysevyčová, Wollingerová 2, Kompaniecová 4/3, Klučková 1, Krivokapićová 6.

Viac na preskúmanie

Reprezentácia

Päť gólov Popovcovej do siete Izraela

Slovenské hádzanárske reprezentantky dosiahli prvé víťazstvo v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2024 v Rakúsku, Maďarsku a Švajčiarsku. Zverenky

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.