Michalovčanky štartujú boj o historické semifinále

Kategórie

Úradujúci slovenský ženský šampión MŠK Iuventa Michalovce má pred sebou vstup do štvrťfinále Európskeho pohára žien 2022/2023. Michalovčanky sa v tejto fáze ocitli prvýkrát v histórii a majú reálnu šancu svoj úspech zvýrazniť. Ich ďalšou prekážkou bude Eurobud JKS Jaroslaw z Poľska, ktorý v sobotu 11. februára od 16.00 h privítajú vo svojej Chemkostav aréne (rozhodujú Met. Ilievski a Mih. Ilievski zo Severného Macedónska, priamy prenos Sport2 TV).

“Čas od nášho ostatného ligového duelu v Dunajskej Strede sme sa snažili využiť v maximálnej miere. Počas tréningu sme museli na niektorých pozíciách improvizovať, keďže nám vypadli niektoré hráčky, ale v sobotu nastúpime s kompletným kádrom. K dispozícii bude už aj Kolovská, ktorá dostala od lekára zelenú, ale u nej je to zatiaľ cez bolesť a so sebazaprením. Snažíme sa dievčatá dobre nastaviť mentálne, aby išli do zápasu so sebavedomím a túžbou uspieť,” uviedol tréner Iuventy Peter Kostka.

Pre Zemplínčanky nie je Jaroslaw neznámou vzhľadom na dve vzájomné konfrontácie z letnej prípravy. Pri vstupe do domáceho turnaja o Pohár mesta Michalovce Iuventa zdolala Jaroslaw 30:26 a potom v generálke pred novou sezónou podľahla štvrtému tímu uplynulého ročníka poľskej Superligy 22:27. “Ťažko povedať, či bude herný štýl nášho najbližšie súpera pre nás prijateľnejší. Hrá inak ako Kobierzyce v osemfinále. Musíme si dať pozor na pivotku Matuszczykovú, potrebujeme ju brániť v dvojici. Keď jaroslawské hráčky nevedia dať gól z iných pozícii, hľadujú vždy svoju pivotku. Hrali sme s nimi dvakrát v letnej príprave. Odvtedy sa ich štýl nezmenil, ale do stredu obrany získali Brazílčanku Bancilonová, ktorá je výraznou posilou. Aj vďaka nej majú v strede dva mrakodrapy s výškou 185, resp. 190 cm. Pri bránení nemajú dôvod otvárať svoju defenzívu,” priblížil michalovský tréner.

Zdroj: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Aktuality

Zápas v Hodoníne si môžete pozrieť opäť na TV COM

Aj dnešný zápas našich dievčat v Hodoníne si môžete pozrieť v priamom prenose na stránke TV COM (link: https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Hazena/Soutez-Hazena-Extraliga-zeny/Cast-Zakladni-cast/Pohlavi-Zeny/Sezona-2020-2021/193397-HK-Hodonin-IUVENTA-Michalovce.htm). Duel sa začína

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.