Návrat Veroniky Habánkovej

Kategórie

Po oznámení predĺžení štyroch kontraktov (brankárky Almeidová, Jablonská, kridelníčka Popovcová a spojka Dvorščáková) prichádza na rad prvé oznámenie posily pre sezónu 2023/24. Do nášho klubu sa vracia Veronika Habánková. Univerzálna ľaváčka, ktorá dokáže hrať na krídle, alebo spojke, sa do Michaloviec vracia po štyroch rokoch, ktoré strávila v maďarskej Kisvárde.

Rodáčka z Trenčína prišla do Michaloviec ešte vekom ako dorastenka. Za sedem rokov sa z nej stala opora reprezentácie a po sezóne 2018/19 zamierila do maďarskej Kisvárdy. V nej sa zaradila medzi opory tímu bijúcemu sa pravidelne o stred tabuľky najkvalitnejšej ligy na svete. „Na pravú stranu sme dlho hľadali vhodný typ hráčky. Našli sme ho v podobe práve Veroniky, ktorá má skúsenosti už z nášho tímu, Kisvárdy a aj reprezentácie. Sme veľmi rad, že sme sa s ňou dohodli a od novej sezóny bude súčasťou nášho tímu. Dohodli sme sa s ňou na zmluve na dva roky,“ poznamenala športová riaditeľka klubu Helena Aspridu.

Chcela sa vrátiť domov

Veronika Habánková sa postupne prepracovala od dorastu až k opore prvého tímu, ktorému výraznou mierou pomohla k majstrovským titulom a v sezóne 2018/19 aj k návratu na česko-slovenský trón. Po tejto sezóne sa rozhodla skúsiť zahraničie a vybrala si práve maďarskú Kisvárdu. Po štyroch rokoch podľa jej slov nastal čas pre ďalšiu zmenu a z bohatej porcie ponúk si vybrala práve tú michalovskú. „Chcela som sa vrátiť domov a Michalovce za svoj druhý domov považujem,“ zasmiala sa sympatická rodáčka z Trenčína, ktorá následne k tejto téme dodáva. „Po štyroch rokoch v Kisvárde som cítila, že je čas zmeniť prostredie. Dostala som viacero ponúk zo zahraničia, i Slovenska, ale ako hovorím, chcela som ísť naspäť domov. Michalovce a priamo klub sú mi ako druhým domovom. Strávila som tu sedem rokov. Aj preto som veľmi rada, že sme našli s vedením reč a dohodli sme sa na mojom druhom michalovskom pôsobení.“  

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.