V utorok a v stredu proti rekordnému rakúskemu majstrovi

Kategórie

Naše ženské družstvo má za sebou prvé dve herné previerky pred štartom do nového ročníka. Výsledkovo ich zvládlo rôzne. Zatiaľ, čo v sobotu si najskôr pripísalo skalp HK Slovan Duslo Šaľa, ktorý zdolali 32:24, vo večernom zápase sa museli dievčatá skloniť pred účastníkom najvyššej poľskej Superligy MKS PR Gniezno. Tomu podľahli tesne 33:34.

Tréner Peter Kostka videl v dvojzápase pozitíva, ale i negatíva. „Bolo by asi zlé, keby sme hrali ako z partesu už na konci júla. My nepotrebujeme hrať pekne a kvalitne v júli, my takto musíme hrať až v septembri. Z tohto hľadiska tak súboj so Šaľou, ako aj s poľským tímom, splnil to, čo sme očakávali. Prejavilo sa to, že sme hrali dva zápasy za jeden deň. Spokojný som s tým, že som videl dievčatá na rôznych postoch. Primárne nám nešlo o výsledok. Išlo o to, aby sme dievčatá videli v zápasovom zaťažení a aby sme ich odmenili za to, ako odmakali nasledujúce dni,“ uviedol na margo sobotňajšieho dvojzápasu tréner Michalovčaniek.

Aj keď počas leta zazneli slová aj o tom, že káder MŠK Iuventa je stabilizovaný, po dvoch nečakaných odchodoch a predĺžení zranenia pivotky Krivokapičovej, ktorá môže ísť do plnej záťaže až koncom augusta, sa musia v klube obzerať ešte po posilách. Minulý týždeň prišli na skúšku čiernohorská pivotka Dajana Milanjič, ako aj o štyri roky mladšia poľská pivotka Klaudia Sčierniczka. Oba odtrénovali s tímom minulý týždeň a zahrali si aj v sobotňajšom dvojzápase. „Priebeh prípravy ukázal, že potrebujeme ešte jednu pivotku. Je to pozícia, kde je veľa súbojov a hráčky na ňom môžu byť náchylnejšie na zranenia. Skúšali sme dve hráčky, pri jednej možno príde k záujmu z našej strany,“ poznamenal na margo skúšaných hráčok Peter Kostka, ktorý ale nechcel konkretizovať, ktorá z dvojice potenciálnych posíl ho zaujala.

Jeho tím pokračuje v hernej príprave aj tento týždeň. Tentoraz ho čakajú až tri zápasy. Už v pondelok Michalovčanky vycestovali do rakúskej Viedne, kde ich v utorok a v stredu čaká dvojzápas s rakúskym rekordným majstrom Hypom Niederosterreich. Prvý duel odohrajú v utorok od 19.00 hod., druhý o deň neskôr v rovnakom čase. Následne v piatok ich od 17.00 hod. čaká zápas v maďarskej Kisvárde. „Aj keď nás čakajú kvalitní súperi, moja predstava bola trochu iná. Keď sme plánovali tieto zápasy, tak sme v kádri plánovali aj s dvojicou Bajčiová a Polievková, ktoré nás zaskočili svojimi odchodmi. Do Rakúska s nami necestuje ani Krivokapičová, ktorá ešte hrať nemôže a nejde s nami kvôli rodinným dôvodom ani Ira Kompaniecová. Zrazu ideme hrať takéto ťažké zápasy s jedným pivotom a piatimi spojkami. Mrzí ma to, pretože v tejto fáze sme si chceli vyskúšať nejaké veci a nechcel som ani „uštvať“ hráčky, ktoré skúšať nemusím,“ dodal na záver Peter Kostka.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.