Po dobytí „stovežatej“ na pohárovú Európu

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce po dvoch týždňoch zvládli reparát, keď v treťom kole MOL ligy uspeli na ihrisku českého majstra DHC Slavia Praha, kde vyhrali 25:21. Po prehre v prvom kole v Dunajskej Strede tak zaknihovali druhé víťazstvo v rade a dobre sa tak naladili na zápasy druhého kola EHF Európskeho pohára, ktoré absolvujú tento týždeň. V sobotu a v nedeľu vo svojej Chemkostav aréne privítajú bosniansky ŽRK Borac Banja Luka. Prvý duel sa odohrá v sobotu od 16.00 hod., druhý v nedeľu od 11.30 hod.

V jednom z dvoch šlágrov tretieho kola sa hrala v prvom polčase vyrovnaná hádzaná. Obe družstvá sa ťahali o každý jeden gól. Michalovčanky nakoniec boli o gól úspešnejšie. Na začiatku druhého polčasu odskočili na 14:10 a hoci sa Slavii podarilo vyrovnať, zápas už z rúk nepustili. „Dosiahli sme cenné a dôležité víťazstvo, ktoré sa ale nerodilo ľahko,“ rozhovoril sa tréner Michalovčaniek Peter Kostka. Jeho zverenky sa so Slaviou stretli aj v auguste na domácom turnaji, kde ju zdolali hladko 43:17. Tentoraz to až také ľahké nemali. „Aj sme to čakali. Slavia nastúpila aj s dvoma kľúčovými hráčkami – brankárkou Kudláčkovou a ostrou spojkou Vostárkovou, takže bola silnejšia. Treba priznať, že od začiatku sa nehrala oku lahodiaca hádzaná. Hlavne v útočnej fáze sme sa nedokázali dostať do herného tempa. Bolo jasné, že sme lepšie fyzicky pripravené a zápas si môžeme skomplikovať iba sami. Bolo to hlavne o nás,“ pokračuje Peter Kostka.

Zemplínčankám dobre fungovala hlavne obrana, za ktorou stále výborná Jablonská. Práve to bol pevný základ pre cenné dva body. „Som strašne rád, že nám fungovala defenzíva. Boli sme kompaktní, vyhrávali sme osobné súboje, čo bol rozdiel oproti zápasu v Dunajskej Strede. Dokázali sme ubrániť ich kľúčové hráčky. Čo prešlo za obranu, pochytala výborná Jablonská. Ta odchytala asi najlepší zápas, odkedy som v Michalovciach. Na škodu veci je to, že sme z kvalitnej defenzívy nedokázali vyťažiť viac.  V útoku sa nám totiž nedarilo. Stále hráme staticky, chýba nám lepší pohyb. Nedokážeme správne vyriešiť situácie, ktoré v postupnom útoku vznikajú. Potrebujeme popracovať na súčinnosti, čo je beh na dlhú trať. Bude to určite stále lepšie a lepšie. My sme teraz dosiahli cenné víťazstvo. V Prahe to bude mať každý ťažké a preto sú tieto dva body cenné. Pozitívne je, že sme v ťažkom prostredí dokázali zápas preklopiť na svoju stranu, no ako hovorím, máme na čom pracovať aj v najbližších týždňoch,“ dodal k zápasu v Prahe Peter Kostka.

Cez víkend dvojzápas s Banja Lukou

Michalovčanky teraz preladia na pohárovú Európu. Cez víkend absolvujú dvojzápas s bosnianskym ŽRK Borac Banja Luka. Po dohode klubov sa oba zápasy odohrajú v Michalovciach. V sobotu sa začne od 16.00 hod., v nedeľu, kedy bude v zápise vedený ako domáci tím ŽRK Borac, od 11.30 hod. „Našim jednoznačným cieľom je postup do tretieho kola,“ okamžite reaguje tréner, pod ktorého vedením MŠK Iuventa vlani postúpil až do semifinále tohto pohára. „Chcem sa ale vyhnúť nejakým veľkým komentárom. Pravda neleží v ústach, ale na ihrisku. Ja svojmu družstvu verím a verím, že postúpime ďalej,“ pokračuje Kostka, ktorý ale silu súpera v druhom kole EHF Európskeho pohára nepozná. „Pre nás je to stále neznáma. Je jasné, že liga v tejto krajine nemá takú kvalitu, ako je MOL liga. Taktiež si myslím, že aj súper nemá až toľko skúsených hráčok. Do dvojzápasu ešte ostáva týždeň a my sa posnažíme získať čo najviac informácii. Mňa viac ako súper bude zaujímať náš výkon. Potrebujeme byť kvalitnejší v jednotlivých situáciách ako súper. Keď sa nám to podarí, nebudeme mať problém postúpiť ďalej,“ dodal na záver Peter Kostka. My dodajme, že pre Michalovčanky to bude druhá konfrontácia s bosnianskou hádzanou. V druhom kole EHF Európskeho pohára v sezóne 2021/22 vyradili po taktiež domácom dvojzápase RK Hadžiči, ktorý zdolali 39:17 a 38:15.

Zdroj: Podvihorlatské noviny

Viac na preskúmanie

Aktuality

Ligová hádzaná opäť na obrazovkách RTVS

Domáce palubovkové športy sa vracajú na obrazovky verejnoprávnej RTVS, kde dostanú priestor v projekte Niké Palubovka. Priame prenosy z jednotlivých súťaží

Dorastenky

Obrazom: Dorastenky začali prípravu

S prípravou na novú sezónu začali tento týždeň aj naše staršie a mladšie dorastenky. Tie sa pripravujú od vedením trénerom

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.