Banja Luka neznámou, cieľom postup do tretieho kola

Kategórie

Cez nasledujúci víkend naše ženské družstvo preladí na európsku vlnu. Čaká ho totiž domáci dvojzápas druhého kola EHF Európskeho pohára proti bosnianskemu ŽRK Borac Banja Luka. Keďže Michalovčanky hrajú dvakrát doma, nič iné ako postup do tretieho kola si nepripúšťajú.

Michalovčanky sa na vstup do Európy naladili víťazstvom 25:21 na pôde českého majstra DHC Slavia Praha, čím sa priblížili k vrchu tabuľky MOL ligy. „My sme samozrejme vedeli, že nás tam nič ľahké nečaká. Slavia je ťažkým súperom pre každého a hlavne doma. Sme rady, že sa nám tam podarilo vyhrať a už sa tešíme na pohárovú Európu,“ uviedla kridelnička MŠK Iuventa Lívia Klučková, ktorá sa v úvode sezóne borila so zranením. Dnes je už v poriadku a pýta sa do zostavy trénera Petra Kostku. „Boli by sme rady, keby sme sa v Európe dostali až tak ďaleko, ako minulý rok. Všetko to ale závisí aj od vyžrebovania,“ pokračuje Lívia Klučková.

Zemplínčanky sa cez víkend predstavia dvakrát doma. Sobotňajší zápas sa začína od 16.00 hod., nedeľňajší od 11.30 hod. Považujú za výhodu, že hrajú dvakrát doma? „Určite! Aj minulú sezónu sa nám to vyplatilo, že sme úvodné kolo hrali dvakrát doma. Verím, že diváci si nájdu cestu do haly a prídu nás povzbudiť,“ podotýka michalovská kridelníčka, ktorá bosnianskemu celku čelila aj pred dvoma rokmi. Vtedy v druhom kole EHF Európskeho pohára Iuventa zdolala RK Hadžiči Interlogistic Sarajevo hladko 39:17 a 38:15. „Zrejme to bude porovnateľný súper. Čo som videla tabuľku, vlani skončila Banja Luka tretia a Hadžiči na druhom mieste. Síce by sme nemali vychádzať z tých zápasov, no myslím si, že pokiaľ bude hrať svoju hru, nemali by sme mať problémy a mali by sme postúpiť do ďalšieho kola,“ dodala na záver Lívia Klučková.

Program zápasov 2.kola EHF Európskeho pohára
Sobota 23. september
MŠK Iuventa Michalovce – ŽRK Borac Banja Luka (16.00 hod.)

Nedeľa 24. september
ŽRK Borac Banja Luka – MŠK Iuventa Michalovce (11.30 hod.) – hrá sa v Michalovciach.

Viac na preskúmanie

Žiačky

Osem výhier žiačok v Košiciach

Až šestnásť bodov z možných dvadsiatich si domov v nedeľu priniesli naše žiacke tímy. Tie absolvovali desať ligových duelov v Košiciach, v ktorých až

Ženy

Šiestou posilou mladučká Bačenková

Našou šiestou posilou pre novú sezónu je slovenská mládežnícka reprezentantka Dorota Bačenková. Čochvíľa devätnásťročná spojka, alebo kridlo, k nám prichádza po

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.