Nadviazať na víťaznú šnúru

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce pokračujú vo víťaznom ťažení aj po reprezentačnej pauze. Po tom, čo v prvom kole MOL ligy neuspeli na pôde Dunajskej Stredy zaznamenali v lige už šesť výhier v rade a k tomu pridali aj dve víťazstvá v druhom kole EHF Európskeho pohára. Naposledy zvíťazili na horúcej pôde svojho najväčšieho českého rivala DHK Baník Most, kde vyhrali 24:23 a uspeli tam po viac ako dvoch rokoch.

Michalovčanky cestovali do Mostu s cieľom pripraviť domácemu Baníku prvú stratu bodov v tejto sezóne. Po dobrom výkone sa im to aj podarilo. „Sme strašne radi, že sa nám tam podarilo uspieť,“ rozhovorila sa jedna z najmladších členiek kádra trénera Petra Kostku, stredná spojka Dorota Bačenková. „Vedeli sme, že to bude ťažké, no i to, že, keď chceme prehovoriť v hre o prvé miesto v tabuľke, musíme vyhrať. Po prehre v Dunajskej Strede v prvom sme si totiž už ďalšie zaváhanie nemôžeme dovoliť. Všetky sme radi, že sme tam vyhrali a v tabuľke dohnali tak Most, ako aj Dunajskú Stredu, ktorá prehrala v Prahe,“ pokračuje Bačenková, jedna zo šiestich letných posíl Iuventy. „Rozhodlo určite naše chcenie, bojovnosť a srdiečko. Išli sme si za cieľom, ktorým bolo víťazstvo a s tým sme aj odišli domov,“ vrátila sa ešte k zápasu v Moste Dorota Bačenková.

Vo víťaznom ťažení chcú Michalovčanky pokračovať aj v nasledujúcich kolách. V sobotu ich čaká duel ôsmeho kola, ktorý opäť odohrajú u súpera, konkrétne v Plzni. Vicemajster ČR zo sezóny 2021/22 prechádza prestavbou. V lete ho opustila reprezentačná brankárka Karin Řezáčová. Na druhej strane ho posilnila iba osemnásťročná ostrá spojka Simona Schreibmeirová, ktorá v siedmych dueloch strelila päťdesiat gólov a patrí jej tretie miesto v tabuľke strelkýň. Šieste miesto patrí Veronike Fenclovej, známej ešte pod dievčenským menom Galušková. Práve na tieto dve hráčky si musia dať Michalovčanky v sobotu najväčší pozor. „Čaká nás ďalšia dlhá cesta a ďalší ťažký súper na svojej palubovke. Určite nám nič zadarmo Plzeň nedá. Vieme, kde je ich sila. Je to práve v týchto dvoch hráčkach, no Plzeň má v kádri aj ďalšie kvalitné hráčky, na ktoré si musíme dať pozor tiež,“ dodáva na záver Dorota Bačenková.

Viac na preskúmanie

Dorastenky

Návrat Dušana Daniša do Iuventy

Do Iuventy sa vrátil po siedmych rokoch. Dušan Daniš s aktuálne najlepším ženským hádzanárskym tímom na Slovensku získal tri slovenské

Reprezentácia

Päť gólov Soskydovej za Ukrajinu

Vo štvrtkových kvalifikačných zápasoch o postup na majstrovstvá Európy 2024 v Rakúsku, Maďarsku a Švajčiarsku sa darilo našim hráčkam striedavo.

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.