Osem možných súperov zo siedmych krajín

Kategórie

Naše ženské družstvo sa cez víkend po siedmykrát prebojovalo v pohárovej Európe medzi šestnásť najlepších. Po druhýkrát v rade sa mu to podarilo v EHF Európskom pohári, kde to vlani dotiahlo až do semifinále. S napätím tak budeme čakať utorkový žreb v sídle EHF vo Viedni. Koho nám môže prisúdiť?

Michalovčanky sa ocitli medzi nasadenými tímami a preto je už dnes vylúčené, že im žreb prisúdi chorvátsky ŽRK Bjelovar, ktorý v treťom kole vyradil Šaľu. Takisto je už teraz isté, že ich nečaká cesta do Španielska, keďže sa vyhli asi aj najväčším favoritom na víťazstvo, španielskym tímom Atticgo BM Elche, Rocasa Gran Canaria a KH-7 Granollers, ktorému sa podarilo v treťom kole prekvapujúco vyradiť lanského víťaza pohára, turecký Konyaalti BSK Antalya. Isté je aj to, že neuvidíme súboj dvoch tímov z MOL ligy, keďže medzi nasadenými tímami figuruje aj Házená Kynžvart. V osemfinále sa vyhneme aj portugalskej Benfice Lisabon a tureckému Armada Praxis Yalikavaspor.

Naším súperom bude jeden z osmičky nenasadených tímov. V tejto skupine sú dva tímy z Talianska – Jomi Salerno, SSD Handball Erice ARL a po jednom z ďalších šiestich krajín – Grécko (AESH Pylea Solún), Portugalsko (Madeira Andebol SAD), Severné Macedónsko (HC Gjorche Petrov WHC Skopje), Holandsko (Cabooter Handball Venlo), Slovinsko (ŽRK Mlinotest Ajdovščina) a Turecko (Ankara Yenimahalle BSK). Prvé zápasy sú na programe 13. a 14. januára budúce roka, odvety o týždeň neskôr.

Nasadené tímy
ŽRK Bjelovar (Chorvátsko)
Házená Kynžvart (Česká republika)
Atticgo BM Elche (Španielsko)
KH-7 BK Granollers (Španielsko)
Rocasa Gran Canaria (Španielsko)
Sport Lisboa Benfica (Portugalsko)
MŠK Iuventa Michalovce (Slovensko)
Armada Praxis Yalikavaspor (Turecko)

Nenasadené tímy
AESH Pylea Solún (Grécko)
Jomi Salerno (Taliansko)
SSD Handball Erice ARL (Taliansko)
HC Gjorche Petrov WHC Skopje (Macedónsko)
Cabooter Handball Venlo (Holandsko)
Madeira Andebol SAD (Portugalsko)
ŽRK Mlinotest Ajdovščina (Slovinsko)
Ankara Yenimahalle BSK (Turecko)

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.