Popovcová s Bačenkovou do Turecka

Kategórie

Slovenská hádzanárska reprezentácie žien sa vo štvrtok popoludní zišla pred druhou časťou prípravy počas aktuálneho asociačného termínu. Minulý týždeň zamierila na západ, keď sa predstavila na turnaji o Štít mesta Cheb, kde po prehrách s Nórskom “B” (20:34) a Českom (23:27) obsadila 3. priečku. Tentoraz sa vydala na cestu smerom na východ. Po zraze v bratislavskom Dome športu sa presunula na letisko vo Schwechate, odkiaľ odletla do Ankary. V tureckej metropole pobudne do stredy 6. decembra.

Súčasťou tréningového kempu budú aj dva medzištátne zápasy s domácimi reprezentantkami. Duely s Turkyňami sú na programe v nedeľu 3. a utorok 5. decembra od 16.00 h SEČ. Oproti minulotýždňovej reprezentačnej akcii s vystúpením na medzinárodnom turnaji prišlo v kádri k niekoľkým zmenám. Zo sedemnástky v Chebe necestovali do Turecka brankárka Soňa Furgaláková, krídelníčky Katarína Pócsíková, Nicol Nejedlíková a spojka Sára Erika Zsákovics. Do nominácie namiesto nich pribudli brankárka Bella Oláhová, krídelníčka Lenka Ratvajská (obe Šaľa) a spojka Erika Rajnohová (D. Streda). V 16-člennom kádri trénera Jorgeho Duenasa je aj dvojica našich hráčok – krideníčka Martina Popovcová a spojka Dorota Bačenková.

Nominácia hádzanárok Slovenska na sústredenie a medzištátne zápasy s Tureckom v Ankare (30. 11. – 6. 12. 2023):
brankárky: Alexandra Ivanytsia (Mlyny Stoislaw Koszalin/Poľ.), Bella Oláhová (HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotky: Viktória Györiová (Nemzeti Kézilabda Akadémia/Maď.), Diana Michálková (UHC Stockerau/Rak.), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda)
krídelníčky: Nataliia Dmytrenko (JSK Jaroslaw/Poľ.), Martina Popovcová (MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Lenka Ratvajská (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (MKS Zaglebie Lubin/Poľ.), Adriána Holejová (OGC Nice Côte d’Azur Handball/Fr.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Erika Rajnohová (HC DAC Dunajská Streda), Dorota Bačenková (MŠK Iuventa Michalovce), Olívia Ščípová, Diana Mária Vargová (obe HK Slovan Duslo Šaľa)

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.