V boji o semifinále proti holandskému Venlu

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce po roku znova postúpili do štvrťfinále EHF Európskeho pohára. V osemfinále sa výborne vysporiadali s náročným protivníkom, druhým tímom slovinskej ligy ŽRK Mlinotest Ajdovščina, ktorý zdolali tak v Slovinsku (31:22), ako aj na domácej pôde (32:26).

Ich súperkami v boji o semifinále bude holandský Cabooter Handbal Venlo. Prvý zápas by sa mal hrať v termíne 9. až 10. marec v Michalovciach, odveta o týždeň neskôr v Holandsku. V prípade postupu do semifinále narazí MŠK Iuventa na lepšieho z dvojice Sport Benfica Lisabon (Portug.) – Armada Praxis Yalikavaspor (Tur.). Semifinále by sa hralo v termíne 20./21. apríl a 27./28. apríl. Pre Zemplínčanky to bude tretia konfrontácia s holandským tímom. V ich premiérovej sezóne v Európe 2003/2004 v druhom kole EHF Cupu narazili na Van der Voort Quintus. Ten vyradili po výsledkoch 29:24 a 29:20. O štrnásť rokov neskôr v prvom kole Pohára EHF narazili na ďalší holandský tím Otto Work Force Amsterdam, ktorý vyradili v domácom dvojzápase po výsledkoch 37:24 a 30:26. Tím, ktorý premohli v sezóne 2018/19 je momentálne lídrom celej holandskej ligy, Cabooter Handbal Venlo je na druhom mieste.

 

V sobotu v Olomouci, kľúčom výhry v domácich dueloch

Michalovčankám sa darí aj v MOL lige. V nej ťahajú uctihodnú sériu pätnástich víťazstiev v rade. Naposledy doma minulý týždeň zdolali HK Hodonín 44:28, čím si upevnili prvé miesto v tabuľke. Spolu so šiestimi výhrami v EHF Európskom pohári a jednom v Slovenskom pohári tak aktuálne ťahajú sériu 22 víťazných zápasov v rade! Tento týždeň ju môžu natiahnuť v zápase v Olomouci a potom už prídu na rad tri domáce ligové zápasy. Najskôr v sobotu sedemnásteho februára s Mostom, následne hneď v stredu predohrávka predposledného 21.kola so Zlínom a týždeň domácich duelov zakončia opäť v sobotu proti Plzni. Po týchto troch dueloch už môže byť jasné, že získajú jedenásty primát v MOL lige, keďže aktuálne majú náskok piatich bodov a do konca ligy by ich čkali už iba dva zápasy v Kynžvarte a Písku. „Som rád, že sa nám podarilo dohodnúť so Zlínom a pred zápasmi s Venlom tak budeme mať určitý čas na prípravu. Všetko to smerujeme na to, aby sme uspeli v domácich dueloch. Keď zvládneme tri domáce zápasy, budeme víťazmi v lige,“ hovoril po sobotňajšom víťazstve nad Hodonínom tréner Michalovčaniek Peter Kostka.

K súperovi v európskom pohári dodal. „Je to súper, ktorého som si želal asi najmenej. V tejto fáze pohára si už ale nenavyberáte a všetky tímy, ktoré sa dostali medzi osem najlepších, má šancu aj na celkové prvenstvo. Holandský tím vzbudzuje svojimi výsledkami rešpekt. Všetky zápasy vyhrali o viacero gólov, dokonca viackrát atakovali aj štyridsiatku. Ide o mladý tím, ktorý má niekoľko skúsených hráčok. Keď pozerám na ich výsledky v tejto sezóne, asi pôjde o útočne ladený tím. Výhodou je, že nemusíme cestovať veľmi ďaleko. Uvidíme, čo prinesie prvý zápas. Šance vidím tak päťdesiat na päťdesiat. My chceme urobiť všetko preto, aby sme išli v pohári ďalej.“

Zdroj: Podvihorlatské noviny (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Ženy

Víťazný vstup v Lubline

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce vstúpili víťazne na Memoriály Edwarda Jankowského v poľskom Lubline. Vo svojom prvom zápase na turnaji zdolali

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.