Líder v Olomouci o potvrdenie vedúcej pozície

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sa po viac ako týždni predstavia nasledujúcu sobotu na Morave. Po Ostrave, kde absolvovali v posledný januárový deň dohrávku trinásteho kola MOL ligy ich v sobotu čaká tvrdší oriešok. V rámci sedemnásteho kola sa totiž predstavia v Olomouci, kde sa im v dlhodobom, ale aj krátkodobom horizonte nedarí. Líder MOL ligy ale cestuje na Moravu s jasným cieľom – doniesť domov dva body a potvrdiť prvé miesto v tabuľke.

Michalovčanky si v prvý mesiac roka 2025 na čele ligy vypracovali už päť bodový náskok, ktorý majú na druhú Dunajskú Stredu a tretí Most. Ten privítajú doma o necelé dva týždne. Týmto súbojom odštartujú sériu troch duelov hraných na domácej pôde, keď okrem Mostu privítajú v stredu v predohrávke 21.kola Zlín a v rámci 19.kola Plzeň. „Kľúčom je zvládnuť sobotu v Olomouci a následne tieto tri domáce zápasy. Pôjdeme krok za krokom. Najskôr potrebujeme zvládnuť Olomouc. Som presvedčený o tom, že keď z najbližších dvoch duelov získame štyri body, MOL liga bude ešte pred našimi súbojmi s holandským Venlom vo štvrťfinále EHF Európskeho pohára naša,“ zdôraznil tréner MŠK Iuventa Michalovce Peter Kostka.

Ako ale spomína tréner Michalovčaniek, jeho zverenky musia najskôr zvládnuť ťažký sobotňajší duel v Olomouci, teda na pôde, kde sa jeho tímu viackrát nedarilo. „Nepozeráme sa na súpera, ale na seba a na svoj výkon. Chceme nadviazať na domáci duel s Hodonínom. Ideme tam s jednoznačným cieľom vyhrať. Keď sa to podarí, urobíme ďalší výrazný krok k nášmu triumfu v MOL lige,“ podotýka Kostka, ktorý sa následne vyjadril aj k viacerým zlým výsledkom Zemplínčaniek v Olomouci. „Áno vieme o tom. Riešili sme to aj s dievčatami. Zhodli sme sa na tom, že tento komplex nie je racionálny. Máme skúsenejší tím, máme kopec medzinárodne ostrieľaných hráčok, trénujeme deväťkrát, niekedy až desaťkrát do týždňa. Olomouc má kvalitný, mladý, perspektívny tím. Rozdiel v kvalite sa ale musí ukázať a ja verím, že sa v sobotu aj ukáže. Ideme tam s takto nastavenou hlavou. Miesto nejakého komplexu potrebujeme riešiť náš výkon a keď sa budeme naplno koncentrovať naň, určite budeme úspešní.“

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.