Súboje majstrov i vicemajstrov pre slovenské tímy, Iuventa už môže oslavovať počas víkendu

Kategórie

V MOL lige hádzanárok sa boj o celkové prvenstvo po víkendových šlágroch prakticky zúžil už len dvojicu tímov – obhajcu triumfu HC DAC Dunajská Streda a historicky najúspešnejšieho účastníka MŠK Iuventa Michalovce, ktorý drží najlepšie karty vo svojich rukách.

Do konca aktuálneho ročníka zostávajú už len štyri kolá a Zemplínčanky majú po sobotňajšej jasne výhre nad DHK Baník Most (30:19) štvorbodový náskok pred najbližším prenasledovateľom. „Jednoznačne chceme spečatiť naše prvenstvo. Tomu sme podriadili všetko. Potom sa už chceme koncentrovať na účinkovanie v Európskom pohári a najmä naše ciele, ktorými sú obhajoba triumfu v Slovenskom pohári a tiež vrátenie majstrovského titulu späť do Michaloviec,” vyjadril sa v rámci Niké Palubovky na RTVS :ŠPORT kormidelník Iuventy Peter Kostka.

Jeho zverenky napriek nevydarenému vstupu zvládli súboj úradujúcich vicemajstrov suverénne. „Sme veľmi radi, že sme sa konečne prezentovali hrou a emóciami, ktoré nás zdobili minulý rok. Myslím si, že to bolo rozhodujúce. Nebolo to z nasej strany bez chýb, ale kto ich spraví menej, ten vyhrá. Teší nás, že to takto vyšlo pred našimi fanúšikmi a verím, že nám to pôjde aj v ďalších vystúpeniach. Áno, prvenstvo máme na dosah, ale ideme od zápasu k zápasu. Nám nerobí dobre, keď príliš skoro vieme, o čo hráme,” uviedla tvorkyňa michalovskej hry Patrícia Wollingerová.

V sobotu sa hral atraktívny zápas aj na Žitnom ostrove, kde domáce Dunajskostredčanky privítali hádzanárky DHC Slavia Praha. Víťazstvom 30:27 sa im revanšovali za prehru 27:34 z prvej časti súťaže. DAC sa vďaka úspechu v konfrontácii úradujúcich šampiónov svojich krajín a zaváhaní Baníka Most osamostatnil na 2. mieste. Zverenky trénera Viktora Debreho po zlom vstupe otočili vývoj a získali náskok. Po zmene strán síce dovolili Pražankám sa dotiahnuť, ale záver zvládli opäť lepšie. „Podarilo sa nám vyhrať veľmi bojovný duel. Toto bolo iné ako naše predchádzajúce zápasy, keďže sme hrali s lepším súperom, ktorý vstúpil do zápasu veľmi motivovaný. Na začiatku nám hráčky Slavie robili problémy. My sme hrali bezstarostne, dostali sme niekoľko gólov z rýchlych protiútokov. Odovzdali sme im veľa lôpt a nevracali sme sa dostatočne rýchlo do obrany. Ešte v prvom polčase sme sa však skonsolidovali a získali vedenie. V druhom polčase sme si ho udržiavali, ale potom sme umožnili súperovi sa dotiahnuť. Bojovali sme však ďalej a víťazstvo sme si z rúk už nenechali vziať,” priniesol klub na svojom konte na sociálnej sieti vyjadrenie kouča Debreho. Rozhodnutie o víťazovi 22. ročníka spoločnej slovensko-českej súťaže žien môže padnúť už aj počas najbližšieho víkendu, keď Michalovce v rámci 19. kola hostia deviatu Plzeň a Dunajská Streda cestuje na pôdu ôsmej Šale. Iuventa však ešte predtým v stredu 21. februára absolvuje domácu predohrávku 21. kola proti desiatemu Zlínu.

Zdroj: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.