Prvý krok do semifinále ako pred rokom

Kategórie

Tri zo štyroch prvých zápasov štvrťfinále Európskeho pohára hádzanárok sa počas víkendu skončili dvojciferným rozdielom. Len málokto čakal, že takýto jednoznačný výsledok sa zrodí aj na Zemplíne medzi dvoma dovtedy len víťaziacimi tímami v aktuálnom ročníku kontinentálnej pohárovej súťaže číslo tri.

Iuventa Michalovce proti Cabooter HandbaL Venlo potešila hrou i výsledkom. Po triumfe 30:18 je prakticky viac ako jednou nohou v semifinále. „Určite sme spokojní s náskokom, ale mohlo to byť ešte lepšie. V prvom polčase sme spravili veľa technických chýb, to nás chvíľu zrážalo. Potom sme si povedali, že musíme pritvrdiť v obrane, čo sa aj stalo. Ony začali využívať hru 7 na 6, čo nám viac-menej vyhovovalo. Dali sme pár ľahkých gólov, a to rozhodlo. Hrali sme tímovo, bojovali sme jedna za druhú a na ihrisku to bolo vidieť,” povedala po záverečnom hvizde pred kamerami Sport1 TV ľavoruká spojka Iuventy Veronika Habánková.

Mal to byť súboj dvoch odlišných štýlov hry, ale michalovské družstvo veľa nedovolilo svojmu holandskému protivníkovi. „Vedeli sme, že nechceme hrať s nimi na 70 útokov. Som veľmi rád, že sme sa dostali na taký nízky počet inkasovaných gólov. Hráčky Venla až tak nebehali, ako sme očakávali. Jedna vec je sledovať ich počínanie v holandskej lige, kde to vyzerá rýchlo. Nastúpili proti nám a realita bola iná. Boli sme jasne lepší,” poznamenal kormidelník Iuventy Peter Kostka. S dosiahnutým výsledkom bola spokojná aj skúsená krídelníčka Lívia Klučková. „Určite sme nečakali také vysoké víťazstvo. Na mladé a behavé družstvo Venla so šikovnými a rýchlymi hráčkami sme sa výborne takticky pripravili. Obzvlášť ma teší, že nám neušiel úvod duelu. Od začiatku sme išli na sto percent, čo sa odzrkadlilo aj na konečnom výsledku.”

 

Zatiaľ sa opakuje scenár z vlaňajška, keď Iuventa svojho štvrť- finálového protivníka – vtedy poľský Eurobud JKS Jaroslaw – doma zdolala o tucet gólov (37:25) a napokon to dotiahla do semifinále. „Z minulého roka si musíme zobrať ponaučenie. Aj proti Jaroslawu sme mali taký výrazný náskok a tam sme v úvode odvety vysoko prehrávali (1:9, polčas 8:16, pozn.),” upozorňuje Klučková. Venlo malo v zápase len dve fázy, keď sa zdalo, že by mohlo slovenskému vicemajstrovi konkurovať. Počas druhej desaťminútovky prvého polčasu sa dotiahlo z 3:7 na 7:7 a v druhom dejstve od 38. do 43. min, keď predviedlo štvorgólovú šnúru, čím znížilo na 13:18 a ešte mali jeho hráčky aj výhodu pokutového hodu, ktorý však dobre chytajúca Almeidová zmarila Grummelovej.

Tréner holandského vicešampióna nebol spokojný s predvedeným výkonom. Nepozdávala sa mu najmä nízka efektivita streľby. „Už predtým som sa vyjadril, že Michalovce majú skutočne dobré družstvo. Jeho hráčky boli jednoznačne oveľa lepšie ako my. Najmä vvýrazne dôslednejšie v koncovke. Tiež som mal pocit, že sme mali sem-tam aj smolu. Ony si to šťastie na svoju stranu však pritiahli. Veľmi túžili dávať góly, čo mne u časti nášho tímu chýbalo,” vysvetlil pre limburger.nl nevyužitie množstva príležitostí kouč Robin Gielen, pre ktorého je to rozlúčková sezóna na lavičke Venla. Najbližšiu sobotu, keď je od 19.00 h v hale Egerbos na programe odveta, to vyzerá aj na rozlúčku s Európskym pohárom. „V odvete musíme nepredať našu kožu lacno. Naopak, pokúsiť sa odprezentovať sa čo najlepšie a odísť z palubovky so vztýčenou hlavou,” dodal Gielen. Kým tri štvrťfinále majú po prvých zápasoch jednoznačných favoritov, vo štvrtej dvojici, z ktorej vzíde aj semifinálový súper pre postupujúceho z dua Michalovce – Venlo, to vyzerá na vyrovnaný boj. Po štvorgólovej domácej výhre je bližšie k tomu portugalská Benfica, ale Lisabončanky čaká ešte odveta na horúcej tureckej pôde tímu Armada Praxis Yalikavaspor.

Zdroj: Denník Šport

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.