Po štrnástykrát víťazom Slovenského pohára

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sú po štrnástykrát víťazkami Slovenského pohára. Zverenky trénera Petra Kostku triumfovali vo finálovom zápase na neutrálnej pôde v Trnave nad HC DAC Dunajská Streda 27:23, čím splnili prvý tohtosezónny cieľ.

Michalovčankám vyšiel hlavne prvý polčas, v ktorom jasne dominovali. Súperky nepustili prakticky do ničoho. Rýchlo viedli 3:0, aj 5:2 a hoci sa DAC podarilo znížiť na 4:5, následná sedemgólová šnúra „spôsobila“ ich vedenie 12:4. Dunajská Streda síce do polčasu znížila, no aj tak prehrávala 8:15. Druhý polčas jej ale vyšiel lepšie. DAC rýchlo znížil na rozdiel troch gólov a keď v samom závere bolo iba 24:23, zdalo sa, že ešte bude dráma. Nebola! Zemplínčanky pridali tri ďalšie góly a duel vyhrali 27:23. „Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov,“ rozhovoril sa tréner Michalovčaniek Peter Kostka, po zisku tretej trofeje od svojho príchodu k najúspešnejšiemu slovenskému ženskému klubu.

„V prvom dejstve sme na deväťdesiat deväť percent splnili to, čo sme si predsavzali. V obrane sme pokryli silné stránky súpera. Boli sme kompaktní a neboli sme rozťahaní, takže, aj keď sme prehrali súboj, hráčka súpera bola dostúpená. Rozumne sme pracovali s tempom a vychádzala nám aj útočná hra. Akurát je škoda, že sme v závere prvého polčasu mierne stratili deväťgólový náskok. Druhý polčas sme začínali presilovkou, no postupne sa do našej hry začala vkrádať nervozita. Nepomohli nám samozrejme aj po dve dvojminútové tresty pre pilierky obrany Kompaniecovú a Krivokapičovú. Aj keď som im prízvukoval, že si to nemôžu uvedomovať, určite to mali v hlavách. Chýbala nám agresivita, stratili sme istotu a súper sa chytil. Nakoniec som ale rád, že sme to zvládli a sme víťazmi Slovenského pohára,“ pokračuje Peter Kostka. Jeho tím tento týždeň ukončí MOL ligu, ktorú už je jasné, že vyhrá. Vo štvrtok ho čaká dohrávka dvadsiateho kola v Kynžvarte a v sobotu súboj 22.kola v Písku.

Zdroj: Podvihorlatské noviny

Viac na preskúmanie

Aktuality

Holejovej góly stlmili prehru Nice

V najvyššej francúzskej lige žien prehrali hráčky Nice na pôde Chambray Touraine 25:27. Naša bývalá hráčka a naša odchovankyňa Adriana Holejová strelila

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.