Aj v ďalšej sezóne pod vedením Petra Kostku

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce povedie aj v nasledujúcej sezóne Peter Kostka. Štyridsaťročný rodák z Bratislavy sa dohodol s aktuálnym víťazom MOL ligy a semifinalistom EHF Európskeho pohára na novej dvojročnej zmluve, v ktorej je zakotvená aj následná ročná opcia.

Peter Kostka vedie Michalovčanky od sezóny 2022/23. V nej ich doviedol do semifinále EHF Európskeho pohára a k víťazstvu v Slovenskom pohári. To zopakovali Zemplínčanky aj v tejto sezóne, rovnako sa dostali aj do semifinále EHF Európskeho pohára, kde si zmerajú sily s portugalskou Benficou Lisabon a k tomu dokráčali aj k víťazstvu v MOL lige. „Za Petra Kostku hovoria výsledky s tímom a takisto jeho napredovanie za dva roky. Preto bolo našou jasnou prioritou dohodnúť sa na novom kontrakte. Sme radi, že sa nám to podarilo a Peter Kostka ostáva našim trénerom aj pre nasledujúce dve sezóny, v ktorých máme opäť vysoké ambície. Jednou z nich bude aj účasť v Európskej lige,“ uviedol športová riaditeľka MŠK Iuventa Michalovce Helena Aspridu.

Peter Kostka je prvým slovenským trénerom, ktorému sa podarilo dostať družstvo dva roky po sebe medzi štyroch najlepších v európskom pohári. „Samozrejme, som rád, že sme sa dohodli. Rokovania boli relatívne krátke. Som rád, že sme sa zhodli vo vízii smerovania klubu pre najbližšiu budúcnosť. Mňa veľmi oslovila možnosť pobiť sa o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy. Beriem to ako obrovskú možnosť pre tím, ale aj pre mňa osobne ako stále ešte mladého trénera. Budem mať možnosť podieľať sa na výbere hráčok, ktoré do tímu v lete prídu. Je to príležitosť, ktorá sa neodmieta a ja ďakujem vedeniu klubu za prejavenie dôvery,“ vyjadril sa Peter Kostka, ktorý so svojim tímom ťahá vo všetkých súťažiach aktuálne už 31 zápasovú sériu bez prehry. Ciele samozrejme má aj pre túto sezónu. „Tým podstatným je vrátiť slovenský titul do Michaloviec a druhým je pobiť sa o finále EHF Európskeho pohára, kde vyzveme favorizovanú Benficu Lisabon,“ dodal Kostka. My dodajme, že Michalovčanky sa najbližšie predstavia práve v dvojzápase semifinále EHF Európskeho pohára. Prvý súboj víťaza MOL ligy a aktuálneho lídra portugalskej najvyššej súťaže sa odohrá v nedeľu 21. apríla v michalovskej Chemkostav aréne, odveta sa bude hrať o týždeň neskôr v Portugalsku. Potom už prídu na rad zápasy nadstavbovej časti o slovenský titul, v ktorom sa stretnú s Dunajskou Stredou a Šaľou.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)

 

Viac na preskúmanie

Galéria

“Tím Iuventy”: Bibiana Štefaníková

V rubrike „Tím Iuventy“ vám tentoraz predstavíme v poradí piatu hráčku, našu odchovankyňu Bibianu Štefaníkovú. Tá sa postupne cez žiačky, dorast predrala

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.