Do Lisabonu pre postup do finále

Kategórie

Už len 60 minút delí hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce od využitia šance na postup do finále tretej najvýznamnejšej kontinentálnej pohárovej súťaže žien. Uplynulú nedeľu sa výhrou 30:28 (14:11) nad Benficou Lisabon k naplneniu tejto méty priblížili, hoci si po záverečnom hvizde uvedomovali, že mohli vyhrať aj vyšším rozdielom a do semifinálovej odvety Európskeho pohára 2023/2024 ísť ešte v lepšej východiskovej pozícii. Tá sa bude hrať v nedeľu 28. apríla od 16.00 h v Lisabone (rozhodujú Holanďania Ruud a Paul Geraetsovci priamy prenos na Sport1 TV).

Dvojgólový náskok zvýšil nádeje Zemplínčaniek na postup, ale výhodu domáceho prostredia bude mať portugalský súper. “Neočakávam búrlivú kulisu. Benfica má síce krásnu halu, ale nepostrehol som, že by do nej chodilo veľa ľudí. Paradoxne, môže to byť jej výhoda. Tréner Joao Florencio totiž svoje družstvo počas duelov vyslovene koučuje, riadi ho pokynmi, hlási kombinácie, čo majú zahrať. Hráčky ho počúvajú. U nás sa pri výbornej atmosfére vďaka fanúšikom k tomu veľmi nedostal. Predpokladám, že sa budú prezentovať tým istým spôsobom hry. Ofenzívne poňatie je súčasťou ich naturelu. Nemyslím si, že sa zatiahnu do extrémne pasívnej obrany 0-6. My sa budeme snažiť narušiť ich systém zmenou tempa. Nie sa ich pokúšať prestrieľať, ale hrať rozumne a na nižší počet útokov. Potrebujeme zvládnuť ich zmeny obranných systémov, nerobiť technické chyby, lepšie pokryť ich pivotku a byť dôslednejší,” uviedol kormidelník slovenského vicemajstra Peter Kostka a dodal: “Ideme tam s cieľom vyhrať. Tímy sú dosť vyrovnané a už sa poznajú. Ak vydržíme 40 minút byť v tesnom kontakte, tak už aj u súpera začne úradovať psychika a potom som presvedčený, že to aj vďaka skúsenostiam zvládneme.” Ak sa to Iuvente podarí, bude prvým slovenským finalistom niektorej z európskych pohárových súťaží hádzanárok po 26 rokoch.

Obaja súperi mali počas týždňa ligové voľno a mohli sa pripravovať na odvetu. Michalovská výprava sa na dlhú cestu do Portugalska vydá vo štvrtok pred polnocou, pričom let ju čaká v skorých ranných hodinách v piatok. V kádri bude chýbať brazílska krídelníčka Aline Isabel Biegerová, ale po zranení sa vracia na rovnakom poste hrajúca Poľka Emilia Kowaliková. Iuventa stále nemôže počítať s dlhodobo zranenou spojkou Mariannou Paľovou-Rebičovou. O druhom finalistovi sa rozhodne už v sobotu večer, keď sa odohrá odveta španielskeho semifinále ATTICGO Bm Elche – Rocasa Gran Canaria (prvý zápas 26:24).

Európsky pohár žien 2023/2024 – semifinále – odvety:
sobota 27. apríla:
21.00 h ATTICGO Bm Elche (Šp.) – Rocasa Gran Canaria (Šp.), prvý zápas 26:24

nedeľa 28. apríla:
16.00 h Sport Benfica Lisabon (Portug.) – MŠK Iuventa Michalovce (SR), rozhodujú: Ruud Geraets a Paul Geraets z Holandska, prvý zápas 28:30

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Ženy

Iuventa späť na víťaznú vlnu

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sa po prvej prehre v sezóne oklepali a cez víkend sa znova vrátili na víťaznú vlnu. Pomohlo im

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.