Gorodničanka Grodno: Pod Telekym dvakrát bronzový

Kategórie

Už vo štvrtok štartuje tretí ročník medzinárodného turnaja O pohár mesta Michalovce, na ktorom sa odohrá až desať duelov. V prvých dvoch sa predstaví bieloruská Gorodničanka Grodno, ktorú vám predstavíme v nasledujúcich riadkoch.

Gorodničanka je stabilným klubom bieloruskej najvyššej súťaže. V sezóne 2007/08 sa stala jediný raz majstrom krajiny, no bola aj stabilným reprezentantom v pohárovej Európe. V nej sa Gorodničanka ale naposledy predstavila v sezóne 2014/15. Postupne sa výsledkovo viac prepadala do dlhej polovice tabuľky. V sezóne 2022/23 bola dokonca na poslednom mieste, no potom prišiel obrat. O ten sa postaral príchodom tréner Vít Teleky. Rodený Michalovčan družstvo nabudil a nakoniec ho zo ôsmej priečky posunul na tretiu a získal tak bronzovú medailu. Medailu rovnakého lesku získala Gorodničanka aj v nedávno skončenej sezóne.

Vít Teleky pôsobí v Grodne od sezóny 2022/23

Teleky príde s Grodnom do Michaloviec už s ako tretím tímom, ktorý viedol v nedávnej minulosti. Ešte v sezóne 2020/21 tu bol v rámci prípravy s Jaroslawom, s ktorým si zopakoval účasť na Zemplíne aj v ďalšom roku. Následne sa tu predstavil s ďalším poľským tímom Ruchom Chorzów, ktorý dokonca viedol aj v MOL lige. V jeho tíme momentálne až na dve Ukrajinky, spojky Nelinu Špak a Zorianu Ptašinskú, figurujú čisto Bieloruské hráčky, navyše zo sedemdesiat percent tvoria káder odchovankyne klubu. Tím sa od jeho príchodu aj výrazne omladil. Grodno prvý duel na turnaji odohrá už vo štvrtok od 18.30 hod. proti maďarskému NEKA. Hneď na druhý deň ráno o 10.30 hod. ho čaká súboj s Lublinom a v sobotu si v rovnakom čase zmeria sily aj s Lokomotívou Záhreb. V poslednom zápase turnaja v nedeľu p 15.45 hod. nastúpia Telekyho zverenky proti domácej Iuvente. Zaujímavosťou je, že to nebudú jediné zápasy, ktoré v Michalovciach odohrajú. Grodno si totiž v rámci prípravy dvakrát zmeria sily aj s našimi staršími dorastenkami. Ich zápasy sa odohrajú v Mestskej športovej hale.

Káder pre sezónu 2024/25
Brankárky: Hana Paszko, Marija Drozdová, Sviatlana Kuštin, Hanna Varluchina.
Pivotky: Veronika Rusilko, Anžalika Navitskaja, Nikol Belaya.
Krídla: Karyna Bakun, Krystina Bakun, Valeria Konstantina, Veronika Čvirko.
Spojky: Katsiaryna Aňufryk, Zoriana Ptašinskaja (Ukrajina), Hanna Rabčanka, Nelina Špak (Ukrajina), Valeria Ralinskaya, Varvara Matsejsčyk, Albina Ramanovič, Dzjana Shah.

Prezident klubu: Roman Piven.
Športový riaditeľ: Siarhej Bekiš.
Hlavný tréner: Vít Teleky.
Asistent trénera: Maksim Niasvadzba.
Vedúci družstva: Igor Zabašnij.
Lekár: Piotr Artsmejev.

Viac na preskúmanie

Ženy

Oklieštená Iuventa Žitný ostrov nedobyla

Keď vlani počas „októbrovej revolúcie“ nevyhrala Iuventa Michalovce v piatich dueloch v rade, najviac rezonovala prehra 24:26 na pôde nováčika súťaže DAC

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.