Na úvod Karpatského pohára tesná prehra s Brazíliou

Kategórie

Slovenské hádzanárky na úvod medzinárodného turnaja v Kluži prehrali o 4 góly s Brazíliou 30:34, pričom ešte v 48.minúte bol stav vyrovnaný. Ocenenie pre najlepšiu hráčku zápasu si odniesla Adriana Holejová. V drese Slovenska sa predstavili aj štyri naše hráčky – brankárka Barbora Jakubíková a hráčky Martina Popovcová (6 gólov), Alena Dvorščáková (1) a Dorota Bačenková (1).

Naše hádzanárky začali proti siedmemu najlepšiemu družstvu olympijského turnaja v Paríži 2024 veľmi dobre. Počas úvodných 7 minút si vypracovali vedenie 4:2. Pomohol nám aj fakt, že najväčšia hviezda brazílskeho útoku Bruna de Paula dostala od trénera voľno a spoluhráčky povzbudzovala len z tribúny. Vyrovnaný priebeh pokračoval až do polovice 14.minúty, po presnom zásahu Bujnochovej na 7:7. Ešte do 22.minúty Slovenky prehrávali len o 2 góly. V posledných minútach prvého polčasu zahodili naše hádzanárky niekoľko šancí nielen z pozície spojok, ale tiež krídel. Do šatní sa išlo za stavu 18:14 pre Brazíliu.

V druhom polčase sa do brány Brazílie dostala bývalá brankárka Iuventy Michalovce Naira Almeida, no pre Slovenky nebola postrachom. V 34.minúte znížila Pastorková na 19:17 a keď Bujnochová pridala ďalší gól, favorit si vzal oddychový čas. O 4-gólovej prehre Sloveniek rozhodli posledné minúty, keď zavrela bránu Gabriela Moreschi. „Môžeme to hodnotiť pozitívne. Určite som čakala od Brazílčaniek lepší výkon. Myslím si, že dnes sme mali na to vyhrať zápas. Urobili sme však veľa chýb v obrane a v závere aj v útoku,“ zhodnotila stretnutie Adriana Holejová, ktorá si prevzala ocenenie pre najlepšiu hráčku zápasu. S 5 gólmi a 10 asistenciami bola líderkou nášho útoku. V bráne predviedla skvelý výkon iba 20-ročná Barbora Jakubíková, ktorá zlikvidovala 5 šancí súpera vrátane pokutového hodu. „Nečakali sme, že prehráme len o 4 góly. Tréneri nás upozorňovali, že sú veľmi rýchle a že to bude ťažké, ale od začiatku to bolo vyrovnané. Som rada, že sme to takto uhrali a že pre majstrovstvami Európy máme prípravné zápasy, pretože čím viac budeme spolu hrať, tým menej technických chýb budeme robiť a tým pádom to bude lepšie,“ povedala po zápase naša spokojná brankárka.

Spokojný bol aj hlavný tréner Jorge Dueñas. „Očakával som, že družstvo dnes zahrá najlepšie, ako vie. Hrali sme na vysokom leveli. S väčšinou zápasu som veľmi spokojný. Škoda záveru, kde sme mali ešte vylúčenie, pretože sme mali na dosah lepšie konečné skóre. Rozhodli malé detaily,“ vyjadril sa po stretnutí tréner Dueñas, ktorého doplnil aj viceprezident SZH Ernö Kelecsényi. Dôvod prehry je, že sme v obrane nezvládli 60 minút s maximálnou koncentráciou, ale mám veľmi dobrý pocit z tohto zápasu, veď sme hrali vyrovnanú partiu so štvrťfinalistom olympijského turnaja. Škoda tých chýb v závere, lebo 20 minút druhého polčasu sme vládli,“ zhodnotil prvý duel nášho družstva na Karpatskom pohári Ernö Kelecsényi. Brazílčanky boli hneď na úvod Karpatského pohára najťažším súperom. Zajtra sa naše reprezentantky predstavia proti Macedónčankám a v nedeľu ich čakajú hádzanárky Turecka.

Výsledok prvého zápasu našej reprezentácie na Karpatskom pohári:

Slovensko – Brazília 30:34 (14:18)  

Zostava a góly: Oláhová, Jakubíková, Tomovčíková – Dvorščáková 1, Popovcová 6, Pastorková 2, Ščípová 1, Ratvajská 2, Holejová 5, Lancz 4, Györiová 2, Bačenková 1, Bujnochová 4, Šutranová, Demeter, Rajnohová 2, Dmytrenko, Bíziková.

Autor: slovahandball.sk

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.