Iuvente stačilo na ovládnutie šlágra dvadsať minút

Kategórie

Bez Petra Dávida a pod vedením dočasného kouča Jána Beňadika sa hádzanárky Iuventy Michalovce vrátili na víťaznú vlnu. Zemplínčanky po zakopnutí v Dunajske Strede zvládli nedeľňajší súboj MOL ligy žien s odvekým rivalom z HK Duslo Šaľa, hoci to dlho nevyzeralo na ich úspech.

„Sme šťastní. Cieľ bol uspieť a získať dva body, čo sa nám podarilo, takže z tohto hľadiska spokojnosť,“ vyjadril spokojnosť pred zástupcami regionálnych médií Beňadik, hoci jeho zverenkám trvalo, kým zlomili odpor súpera. „V prvom polčase sme nevedeli takpovediac dobrániť jednotlivé situácie, chýbal nám zákrok v bránke a na opačnej strane sme nepremieňali šance. Cez prestávku sme sa v šatni bavili, že hra je vyrovnaná, určite sa vieme na Šalianky dostať a v závere budeme silnejší. To sa aj potvrdilo. Na konci sme už dominovali, posledných 17 minút sme vyhrali 11:3. Pomohli nám zákroky brankárky a góly z protiútokov. Šaľa podala slušný výkon, ale som rád, že sme potvrdili úlohu favorita,“ dodal Beňadik pre Noviny Zemplína.

Šalianky prostredníctvom svojho trénera Petra Pčolu pred nedeľňajším šlágrom deklarovali jasný cieľ, na východ SR išli vyhrať. Tri štvrtiny duelu tento plán aj napĺňali. Zrazu sa im však nádejne rozbehnutý duel vymkol spod kontroly. „Hodnotí sa to ťažko, teda ako každý zápas, keď prehráme. Videli sme dva rozdielne polčasy, v prvom dejstve sme dominovali my, v druhom Iuventa. Žiaľ, odišli sme v útoku a dostali sme veľa lacných gólov z protiútokov,“ ozrejmil príčiny prehry Pčola.

Šalianske hráčky na začiatku II. polčasu vyhrávali 16:12 a ešte v 44. min po góle Kataríny Pócsíkovej 21:19. Následne začali chybovať a nenakopol ich ani oddychový čas. Napokon prehrali 24:30, čo je najvyššia prehra z troch vzájomných súbojoch v aktuálnom ročníku (predtým vo finále SP v Bardejove 27:31 a doma v MOL lige 21:22, pozn.). „Myslím si, že prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Ťahali sme útoky, premieňali sme šance, mali sme dobrú obranu s výborne chytajúcou brankárkou. Od polovice druhého polčasu sme začali strácať ľahké lopty a Michalovčanky sa dotiahli. Keď vyrovnali, my sme dali hlavy zbytočne dole a tam sa to otočilo,“ povedala pravá krídelníčka Dusla.

Šalianky chceli v treťom tohtosezónnom meraní síl s Iuventou konečne vyhrať. Po záverečnom hvizde sa však opäť tešili michalovské hádzanárky. „Iuventa trestala naše zaváhania. My sme spravili veľa technických chýb, čím sme im darovali lopty a ony tie šance využívali. Nemyslím si však, že domáce boli lepšie,“ tvrdila po zápase Pócsíková, autorka dvoch presných zásahov. Iuventa v týždni pred duelom vymenila kormidelníka. „Každý má nejaké problémy. Ony riešili trénerskú otázku, my sme mali zdravotné ťažkosti. Myslím si však, že toto nehralo veľkú rolu,“ poznamenala reprezentačná krídelníčka a na záver vyslovila želanie: „Dúfam, že aktuálnu sezónu sa podarí dokončiť a v play-off sa dočkáme aj víťazstva nad Iuventou. Nie sú tam však len Michalovce, je tu aj kvalitná Dunajská Streda, prekvapiť vie aj Prešov, o čom sme sa v minulosti už presvedčili. Kvarteto slovenských tímov má svoju kvalitu.“

Zdroj: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Ženy

V Poľsku s jednou výhrou a jednou prehrou

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v sobotňajšom prípravnom zápase v poľskej Jaroslawe nad účastníkom druhej najvyššej poľskej súťaže SPR Sosnia Gliwice hladko 36:18.

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.