Jesennú časť ukončíme v sobotu v Prešove

Kategórie

Predohrávaným stretnutím štrnásteho kola MOL ligy v Prešove ukončia v sobotu netradičnú jesennú časť MOL ligy hádzanárky Iuventy Michalovce. Netradičnú preto, že proti českému tímu hrali iba v jednom prípade. Na druhej strane, so slovenskými tímami im treba odohrať už iba jeden duel a ten odohrajú v sobotu od 15.00 hod. práve v Prešove.

„Covidová sezóna“ má pred sebou vrchol jesennej časti. Do neho už Michalovčanky vstupujú pod trénerskou zmenou. Petra Dávida vymenil minulý týždeň Jan Beňadik, ktorý mal po výhre 30:24 nad Šaľou úspešnú premiéru. „Verím, že tá nálada je už v tíme lepšia,“ rozhovoril sa na dva zápasy poverený tréner Beňadik, ktorý je zároveň aj športovým riaditeľom klubu. „Povinnosť pred sobotou ostáva rovnaká. Je to zisk dvoch bodov. V Prešove nás určite ľahký zápas nečaká, no chceme splniť stanovený cieľ, ktorým boli štyri body. Dva už máme a verím, že v sobotu získame ďalšie dva. Mali by sme sa odraziť od nášho výkonu v defenzíve v druhom polčase proti Šali. Hráme síce bez divákov, no v cudzom prostredí, takže sa dievčatá musia maximálne skoncentrovať a urobiť všetko pre zisk bodov,“ pokračuje Beňadik.

Michalovčanky sa už s Prešovčankami v tejto sezóne stretli. Bolo tak v nedeľu jedenásteho októbra, kedy zvíťazili v dohrávke prvého kola na domácej pôde 31:23. Šarišanky od tohto zápasu pauzovali až do minulej soboty, kedy prehrali v Dunajskej Strede 16:36, v utorok zase podľahli Šali na jej pôde 21:31. „Z nášho vzájomného zápasu, ale aj z tých posledných dvoch, sme v príprave aj vychádzali. Prešovčanky od nášho súboja veľa nedotrénovali a neodohrali. Hrali akurát teraz v priebehu štyroch dní dva zápasy. Ako som povedal, ľahký zápas nás nečakal, no cieľom je zisk dvoch bodov,“ dodal Beňadik.

Viac na preskúmanie

Ženy

Možným súperom aj Duslo Šaľa

Už v utorok tretieho októbra sa vo Viedni v sídle Európskej hádzanárskej federácie vyžrebuje tretie kolo EHF Európskeho pohára. Medzi 32 tímami

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.