V Prešove naše víťazstvo 30:24

Kategórie

Hádzanárky Iuventy Michalovce uspeli v dohrávanom stretnutí prvého kola MOL ligy, keď na pôde ŠŠK Prešov zvíťazili o šesť gólov 30:24. Strelecky vynikla hlavne odchovankyňa prešovskej hádzanej Martina Popovcová, ktorá nastrieľala svojmu materskému klubu deväť gólov. Na druhej strane dala o sebe vedieť dvanásťgólová Tatiana Šutranová. Pre zverenky trénera Jana Beňadika to bol posledný ligový duel v tomto roku.

Aj keď skóre východoslovenského derby otvorila domáca Šutranová, bola to práve Iuventa, ktorá od úvodu duelu diktovala tempo hry. Na gól prešovskej strelkyne odpovedali dvoma presnými zásahmi Popovcová s Trúnkovou a Michalovčanky tak v štvrtej minúte viedli 4:1. Domáce síce znížili na rozdiel jedného gólu, v devätnástej minúte však bolo po ďalších dvoch góloch Popovcovej 11:6. Prešovčankám sa podarilo znížiť na 8:11, v 29. minúte už ale prehrávali o sedem gólov (10:17). V samom závere prvého polčasu po góloch Šutranovej s Ratvajskou Prešov znížil na 12:17.

Domácim hráčkam vyšiel parádne nástup do druhého polčasu. Po troch góloch v rade bolo rázom 15:17 a Prešovčanky sa tak nadychovali k prekvapeniu. Michalovská lavička ihneď reagovala oddychovým časom, ktorý aktivitu domácich zastavil. Iuventa si naďalej držala niekoľkogólový náskok. V päťdesiatej minúte viedla o šesť gólov (26:20) a pevným krokom tak kráčala k šiestemu tohtosezónnemu víťazstvu. To po výsledku 30:24 aj dosiahla.

ŠŠK Prešov – Iuventa Michalovce 24:30 (12:17)
Pok. hody: 6/5 – 2/2. Vylúčené: 5 – 4. Rozhodovali: Daňo a Sabol. Bez divákov.
ŠŠK: P. Kakaščíková, Rontová – Timková, Dvorščáková 4, Vargová, Ratvajská 3, Vraňuchová 1, Šutranová 12/5, Ščerbáková 1, Holubová, Vencúriková 2, Pokorná, Pustá, Vagaská 1.
IUVENTA: Tomková, Jablonská – Čorovičová, Klučková 2/2, Dmytrenko, Popovcová 9, Rebičová, Trifunovičová, Trúnková 7, Kohučová, Štefánová 3, A. Holejová 6, Godečová 1, Bajčiová 1, A. K. Čižmárová, Dulinová 1.

Tréner Iuventy Jan Beňadik: „Už pred zápasom sme sa bavili, že musíme nadviazať na obrannú hru z druhého polčasu duelu so Šaľou. Splnili sme to tak na polovicu. Striedali sme dobré úseky s tými horšími. Viackrát sme mali šancu zlomiť odpor súpera, no zakaždým sa z toho Prešovčanky dostali. Nevedeli sme sa od nich odtrhnúť. Dosť sme sa vybíjali v súbojoch a následne nám chýbali sily. Na druhej strane treba povedať, že Prešovčanky sa na nás vždy vedia vytiahnúť. Aj tentoraz mali veľkú motiváciu. Výborný výkon podala Táňa Šutranová, ktorá nám to znepríjemňovala. Víťazstvo sme si síce postrážili, no do budúcnosti čakáme od nášho výkonu viac.“

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.