Permanentky by mali platiť aj pre budúcu sezónu

Kategórie

Súčasná situácia s koronavírusom a opatreniami zavedenými proti jeho šíreniu výrazne ovplyvňuje aj tréningový proces našich mládežníckych tímov. Tie trénujú iba po skupinkách a nehrajú zápasy. V takomto režime zrejme budú pokračovať až do konca roka a aj začiatkom toho budúceho.

„Jediné, kto stále trénuje v komplet zložení spolu, je ženské družstvo. Profesionálne tímy totiž majú výnimky. Trénovať budeme do osemnásteho decembra, kedy sa rozídeme na vianočné sviatky domov. Spolu by sme sa opäť mali zísť opäť 28. decembra,“ poznamenal športový riaditeľ klubu a  momentálne aj tréner ženského tímu Jan Beňadik. „Čo sa týka mládežníckych tímov, tie trénujú v skupinkách päť plus jeden. Okrem haly využívajú aj dve miestnosti, konkrétne posilňovňu a náraďovňu, z ktorých sme urobili telocvičňu a gymnastickú telocvičňu. V takomto režime budú pokračovať do konca roka. Uvidíme, čo sa zmení po lockdowne,“ pokračuje Beňadik.

Žiacke tímy by mali trénovať do osemnásteho decembra a zísť by sa opäť mali jedenásteho januára.  Pri dorastenkách sa najskôr rátalo s návratom štvrtého januára, lockdawn to ale zrejme zmení. „Čo sa týka ligových zápasov, pri našich mládežníckych družstvách nemáme žiadne informácie, kedy by sa mohlo hrať. Týka sa to tak dorasteniek, ako aj žiačok. Pri dorastenkách bola myšlienka, žeby sa malo hrať jednokolovo, neviem ale či sa to bude realizovať,“ zdôrazňuje Beňadik, ktorý momentálne čaká informácie ohľadom ženského družstva a jeho zápasov.

„Zatiaľ nevieme nič! Jedine, čo vieme, žeby sa malo začať hrať počas druhého januárového víkendu. Ako to ale bude s cestovaním do Čiech, a čo bude potrebné splniť pred zápasmi z pohľadu obmedzení, momentálne nevieme. Aké bude rozlosovanie pre jarnú časť je nateraz tiež otázne. Momentálne nám tak chýbajú informácie potrebné pre plánovanie ďalšej prípravy družstva.“

Športový riaditeľ má informácie aj pre tých fanúšikov, ktorí si zakúpili sezónne permanentky. Ako je známe, využili ich akurát na jediný duel s Dunajskou Stredou. „Keďže situácia pretrváva a diváci sa stále nemôžu vrátiť na tribúny chceme, aby permanentka platila aj pre ďalšiu sezónu,“ zdôrazňuje Beňadik. Ten by v týchto dňoch riešil aj februárový žiacky turnaj Sladovňa Cup, ktorý by mal napísať jubilejnú dvadsiatu kapitolu. Pandémia koronavírusu je ale zatiaľ proti… „Ešte sme nezavrhli myšlienku jeho preloženie, či zrušenia. Čas sa ale kráti a nevyzerá to dobre. Turnaj však má svoju tradíciu a tú chceme zachovať. Možno aj presunom na leto, no v prvom rade by sme chceli zachovať jeho zimný termín. Súčasná situácia nám však nepraje…“

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.