Natiahneme v sobotu víťaznú sériu na šesť duelov?

Kategórie

Momentálne najdlhšiu víťaznú sériu v MOL lige ťahá naša Iuventa. Tá zvíťazila v piatich dueloch v rade. Ešte minulý rok začali dievčatá pod vedením Jana Beňadika sériu víťazstvom 30:24 nad Šaľou, následne vyhrali rovnakým rozdielom aj v Prešove. V tomto roku sme si pripísali tri víťazstvá. Začali sme v Plzni (36:19), pokračovali v Hodoníne (45:18) a v sobotu sme natiahli po výhre 41:19 nad Porubou šnúru víťazstiev na päť. V sobotu môžu naše dievčatá túto sériu predĺžiť, keď od 18.00 hod. privítajú vo svojej Chemkostav aréne DHK Zora Olomouc.

Aktuálne tretí tím tabuľky sa z piatich víťazstiev nesmierne teší. „Sme veľmi rady, že sa nám teraz darí nielen výsledkovo, ale aj herne. Nadviazali sme na dve víťazstvá z konca roka, kedy naše výkony neboli optimálne. Teraz sa zlepšujeme každým zápasom a ja verím, že aj v sobotu doma proti Olomoucu zahráme ešte lepšie, ako minulý víkend proti Porube,“ rozhovorila sa brankárka tímu Ira Jablonská, podľa ktorej má družstvo momentálne veľkú chuť do zápasov. „Jeseň bola aká bola. Raz sme hrali, raz nie, potom sme hrali len proti slovenským družstvám. Konečne sa to vyriešilo a súťaž môže prebiehať aspoň v takom slede, ako teraz. Naša chuť sa prejavila aj vo výsledkoch. Tešia vysoké výhry z Plzne či Hodonína, no aj domáce víťazstvo s Porubou. Ak mám povedať pravdu, osobne som nečakala až také výrazné víťazstvo. To ale asi nečakala žiadna z nás,“ pokračuje ukrajinská brankárka.

Aj nasledujúci víkend budú Michalovčanky hrať vo svojej aréne a takisto budú čeliť tímu spoza rieky Morava. Ich súperom tentoraz bude v tabuľke štvrtý Olomouc. Keďže druhá Slavia Praha a líder súťaže Most tentoraz hrať nebudú, Michalovčanky majú šancu Slaviu v tabuľke predbehnúť a na Most zase znížiť bodovú stratu. „Urobíme všetko preto, aby sme v sobotu vyhrali a opäť dokázali, že naša forma ide nahor. Čaka nás ale silný protivník. Musíme sa na neho dobre pripraviť,“ zdôrazňuje Jablonská. Tá sa teší na dvojitú konfrontáciu so súperom od Moravy. Do Olomouca totiž Iuventa cestuje budúcu sobotu. „Bude to dobrá príprava na vrchol sezóny play-off. Aj tam sa s jedným tímom stretneme viackrát v rade. Uvidíme, ako sa obaja pripravíme na vzájomné merania síl v rýchlom slede,“ dodáva Jablonská.

Viac na preskúmanie

Ženy

Ľahký prienik medzi šestnástku najlepších

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sa po siedmykrát celkovo a druhýkrát v rade prebojovali v pohárovej Európe medzi šestnásť najlepších a zahrajú si v nej tak

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.