Rozbehnutá Iuventa privíta v sobotu Zlín

Kategórie

Ani jeden tím v dvanásťčlennej nadnárodnej MOL lige hádzanárok nemá v súčasnosti takú formu, ako MŠK Iuventa Michalovce. Rekordný dvanásťnásobný slovenský majster, ktorý si už deväťkrát siahol na spoločnú trofej, o ktorú hrajú Češky a Slovenky od roku 2002, aktuálne ťahá sedemzápasovú víťaznú šnúru. Tú načal výhrami so Šaľou a v Prešove (zhodne 30:24) ešte vo vlaňajšom roku a tentoraz pridal päť víťazstiev nad českými tímami. Naposledy si dvakrát poradil s Olomoucom a po týchto výhrach už Michalovčanky dýchajú na chrbát lídrovi súťaže DHK Baník Most. Rovnakú víťaznú šnúru ťahala aj Dunajská Streda, ktorá ale v stredu padla po siedmych výhrach práve v Olomouci…

Séria začala po jedinej prehre

Víťazná séria michalovských hádzanárok začala v novembri po prehre v Dunajskej Strede (23:28). Jan Beňadik sa stal najskôr dočasne trénerom družstva a od decembra prevzal túto funkciu do konca sezóny. Za jeho pôsobenia sa káder posilnil o Sanju Premović a veľmi dôležité je, že káder sa dal dokopy zdravotne. Zvýšila sa tým kvalita družstva, viac si začali veriť brankárky a družstvo aj výrazne šliape po kondičnej stránke. Aj preto sa dá povedať, že Michalovčanky sú na dobrej ceste a podobne ako hokejisti Dukly sa už pozerajú iba na súperov v tabuľke vyššie.„Náš cieľ je ísť od zápasu k zápasu. Na to sme aj pripravovali družstvo. Najskôr nás čakali zápasy v Plzni a Hodoníne, ktoré sme využili aj ako prípravu. Kvalitu v hre sme už chceli prezentovať pri súbojoch s Porubou a Olomoucom, čo sa nám myslím aj podarilo,“ rozhovoril sa Beňadik, ktorý družstvo vedie s asistentom a kondičným trénerom Borisom Aspridisom.

Na už iba šesťbodovú stratu na Most reagovať nechcel (v januári to bolo aj desať bodov…). „My sa pozeráme iba na seba, nie na súperov. Hovoril som to už  v januári, kedy bola ligová tabuľka rozháraná a budem to hovoriť aj teraz, keď sa konečne zreálňuje. Tak ako my a Most sme zakopli s Dunajskou Stredou, rovnako s ňou môžu zakopnúť aj ďalší súperi. Prehrať môže v prvej šestke, či sedmičke každý s každým a preto chceme ísť od zápasu k zápasu, čo sa nám aktuálne darí.“

Zo strašiaka konečne úrodná pôda

Michalovčanov môže tešiť fakt, že v sobotu sa stali prvým tímom v lige, ktorému sa podarilo vyhrať na pôde ambiciózneho Olomouca. Ten si po rokoch znova brúsy zuby na medailu a tieto ambície chcel potvrdiť aj v dvojzápase s aktuálne najlepšími slovenskými tímami. To sa mu podarilo iba na päťdesiat percent. Dunajskú Stredu zdolal 29:26, Iuvente však podľahol 20:24. Mimochodom, víťazstvo 34:29 tam dosiahli Michalovčanky aj vlani a bola to prvá výhra na Hanej po troch rokoch. „Rozhodla pasáž v prvom polčase na 13:7 a taktiež v druhom, kde sme odskočili na osem gólov. Sme si vedomí, že náš výkon nebol v sobotu ideálny, ale cez to všetko sme mali zápas pod kontrolou, čo ukazuje na silu družstva. Určite nás toto víťazstvo teší o to viac, že sa nám to podarilo ako prvému tímu v lige. Naša výkonnosť musí mať stúpajúcu tendenciu, keďže ďalšie ťažké zápasy nás čakajú.

Nezastavila ich ani príroda

Čo sa týka zostávajúceho program Iuventy, tá v lige odohrá ešte desať duelov. Prvý jej hráčky čaká už túto sobotu, kedy od 18.00 hod. privítajú ďalší český tím Handball PSG Zlín. „Po predchádzajúcom náročnom programe dostali dievčatá až do stredy voľno. V dňoch voľna pracovali individuálne podľa nastavených plánov. Potrebovali sme všetci trošku oddýchnuť od náročného tréningového a zápasového programu. Všetci veríme, že teraz opäť zapneme a do reprezentačnej pauzy, do ktorej nás čakajú ďalšie štyri zápasy, a to dvakrát so Zlínom a dvakrát s Piskom, budeme opäť úspešní,“ zdôrazňuje Beňadik, ktorého tím je momentálne na nezastavenie. Dokonca sa pred nimi musela skloniť aj príroda. „Pri sobotňajšom návrate z Olomouca na horskom prechode Makov bol spadnutý strom. Keďže blokoval dopravu, tak dievčatá poupratovali a sprejazdnili cestu. Ukázali teda okrem hry aj dobrú prípravu v posilňovni,“ smeje sa Beňadik.

Peter Brendza (Noviny Zemplína)

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.