Čiernohorky s Premovičovou postúpili na olympijské hry

Kategórie

Minulý týždeň bolo v reprezentáciách v hre sedem hráčok Iuventy Michalovce a každá jedna sa tešila z postupu.

V slovenskej ženskej reprezentácie sa z prvého miesta v kvalifikačnej skupine o postu na MS 2021 v Španielsku tešila štvorica Vladimíra Bajčiová, Martina Popovcová, Nikoleta Trúnková a Marianna Rebičová. Spolu so Slovenkami postúpili zo skupiny v Luxembursku aj Ukrajinky, ktoré zase vo svojich radoch mali naše spojky Irynu Kompaniecovú a Jevgeniju Kohučovú.

Z postupu na letné olympijské hry sa s reprezentáciou Čiernej Hory tešila aj naša pravá spojka Sanja Premovičová. Tá síce v zápasoch s Nórskom (28:23) a Rumunskom (25:28) do hry nezasiahla, podobne ako naša ďalšia bývalá hráčka Dijana Mugošová však bola v oboch dueloch súčasťou tímu. Spolu s Čiernohorkami si účasť v Tokiu z tretej skupiny zaistili aj Nórky. Z prvej skupiny postúpili Španielky a Švédky, z druhej Rusky a Maďarky. V tíme Ruska bol ako asistent trénera súčasťou výpravy aj náš bývalý tréner Tomáš Hlavatý.

Viac na preskúmanie

Ženy

Víťazstvo 27:23 nad Piotrkówom

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili vo svojom prvom vystúpení na turnaji v poľskom Lubline nad ďalším účastníkom Superligy MKS Piotrcovia Piotrków

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.